- Tenkte bare på å gi gass

Aksel Lund Svindal på pallen i utforfinalen.

TILBAKE I SLAG: Etter elendige renn i Kvitfjell lyktes Aksel Lund Svindal i Sveits i dag. Foto: EPA/ARNO BALZARINI
TILBAKE I SLAG: Etter elendige renn i Kvitfjell lyktes Aksel Lund Svindal i Sveits i dag. Foto: EPA/ARNO BALZARINIVis mer

Aksel Lund Svindal avsluttet utforsesongen med 3.-plass i verdenscupfinalen i Lenzerheide og var bare 16 hundredeler fra seieren.

Det var snakk om en total forvandling fra Kvitfjell, der Svindal kjørte inn til 27.- og 37.-plass i de to utforrennene.

Han kjørte svært bra og gjorde ikke mange feil i utfortraseen i Lenzerheide onsdag. Det han tapte til vinneren Adrien Theaux fra Frankrike, tapte han på toppen.

- Ja, du kan godt spørre om hva jeg gjorde nå som jeg ikke fikk til i Kvitfjell for noen dager siden. Det lurer jeg på selv også. Hadde jeg bare visst det, kunne jeg ha satt i verk noen tiltak tidligere, sa Svindal til NTB etter onsdagens løp.

Også østerrikeren Joachim Puchner slo ham, mens Didier Cuche, vinneren av super G-rennet på Kvitfjell, Christoph Innerhofer, verdensmesteren i super G, og Beat Feuz, som vant og klarte tredjeplassen i de to utforrennene på Kvitfjell, ble klart slått av Svindal onsdag.

Nesten feilfritt Svindal var noen få hundredeler bak teten ved den første mellomtiden, men han tapte ikke mye på veien nedover i den forholdsvis enkle utfortraseen i sveitsiske Lenzerheide.

- Nei, jeg gjorde ikke mange feil i dag. Hele tiden tenkte jeg bare på å gi så mye gass som mulig. Det prøvde jeg for så vidt i Kvitfjell også, men der fikk jeg ikke fart på skiene, fortalte Svindal.

Han kunne fortelle at forholdene i Lenzerheide onsdag var veldig forskjellig fra de vinterlige forholdene som preget Kvitfjell-helgen.

- Her i Lenzerheide var det mer likt de forholdene vi hadde i VM. Det kan ha hatt innvirkning på kjøringen min, mente Svindal.

Mange mente at det var skiene hans som var det store problemet gjennom Kvitfjell-helgen, og i og med at han kunne kjøre inn til en topplass under helt andre forhold i Sveits, kan tyde på at det er riktig.

Vond følelse - Jeg klarer å legge den vonde følelsen fra Kvitfjell bak meg akkurat nå, for det er jo i toppen jeg gjerne vil være. Derfor gleder jeg meg over denne tredjeplassen nå, men fortsatt vil nok den vonde følelsen fra Kvitfjell henge i en stund, for aller helst ville jeg kjørt skikkelig fort på hjemmebane, innrømmet Svindal overfor NTB onsdag.

Han var ikke overrasket over at Adrien Theaux skulle klare å vinne finaleløpet i utforcupen onsdag, og han sa til NTB at også Joachim Puchner har vist god kjøring i flere utforrenn i år.

Ved siden av Aksel Lund Svindal er det bare Kjetil Jansrud som er norsk deltaker i verdenscupfinalen på herresiden. Jansrud skal bare kjøre storslalåm i Sveits, mens Svindal har igjen super G og storslalåm.

- Etter den oppløftende kjøringen og plasseringen i utfor er det bare å gi gass og stå på videre nå. Følelsen er god i øyeblikket, sa Aksel Lund Svindal.

I slalåm er ingen norske kjørere kvalifisert til å kjøre i finalen i år. (NTB)