Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tenkte ikke over at det var jubileum

Men Karo rulet i sin 300. kamp for Norge.

REKORD-KARO: Karoline Dyhre Breivang var strålende for Norge da de slo Danmark 27-21 i EM i går kveld. Det var veteranens 300. kamp for Norge. Kan hun være på vei mot sin 11. mesterskapsmedalje?
REKORD-KARO: Karoline Dyhre Breivang var strålende for Norge da de slo Danmark 27-21 i EM i går kveld. Det var veteranens 300. kamp for Norge. Kan hun være på vei mot sin 11. mesterskapsmedalje? Vis mer

• Norge - Danmark 27-21.

DEBRECEN (Dagbladet): Det var først og fremst keeperhelten Silje Solberg (24) som stjal overskriftene etter EM-thrilleren i Debrecen i går kveld - men det var definitivt et bikkjeslagsmål med mange norske håndballheltinner.

Ikke minst Karoline Dyhre Breivang (34).

Rekordkvinnen som jubilerte med sin 300 (!) A-landskamp for Norge - i sitt 14. mesterskap i EM-, VM- og OL-sammenheng.

- Ledertype I en trykkoker av et nabooppgjør, med retten om viktige poeng med seg videre inn i hovedrunden på spill, så lå nervene utenpå hos flere. Men akkurat da Norge trengte rutine og erfaring, så kunne ikke landslagstrener Thorir Hergeirsson hatt et bedre kort å spille ut enn rekordkvinnen «Karo».

Hun kom inn, spredde ro i leiren og styrte butikken med stødig hånd.

- «Karo» gjorde en veldig god kamp, og bidro skikkelig både i angrep og bakover. Hun er en viktig ledertype når det koker, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

- Godt å bidra - Vi var kanskje litt for ivrige utpå der. Da var det godt å bidra til litt mer ro og flyt i spillet, og sakte, men sikkert dro vi i fra danskene, sier Karoline Dyhre Breivang til Dagbladet.

Før kampen fikk hun blomster for sine 300 kamper, men jubilem var det siste hun hadde fokus på i Fønix arena i går.

- Jeg tenkte ikke på at det var jubileum. Det hadde jeg egentlig i kamp nummer 297, sier hun.

- Vet jeg kan skyte Danskene ledet med ett mål til pause (12-13), men Norge kom tidlig ajour etter pause. Midtveis ut i andreomgangen hamret Breivang inn 19-16 på et klassisk stegskudd, og Norge ledet med tre mål for første gang.

- Jeg vet at jeg kan skyte, selv om jeg ikke scorer så ofte lenger. Min jobb er å sette andre i gode situasjoner, sier Karoline Dyhre Breivang, som også noterte seg for to målgivende pasninger.

Mesterskapsveteranen hadde gått sju landskamper på rad uten å score - før hun nå har scoret ett mål i begge de to siste kampene, mot Ukraina tirsdag og i EM-thrilleren mot Danmark i går.

Slik er ståa • Fra gruppe B går Norge videre til hovedrunden med full pott, fire poeng. Danmark får bare med seg ett, det samme gjør Romania.

• Fra gruppe A får Spania også med seg fire poeng. Ungarn har med seg to, mens Polen går til hovedrunden uten poeng.

Disse to puljene slås sammen i hoverunden, og de to beste lagene tar seg til semifinale i Budapest neste helg.

• Norge møter Spania (lørdag), Polen (mandag) og Ungarn (onsdag) i hovedrunden. Den spilles i Debrecen.