Tenkte ikke på OL-medaljer da hun skrev avtaler. - Får ta det som en eventuell bonus

Ragnhild Mowinckel (25) avsluttet sitt eventyr-OL med fjerdeplass i alpinkombinasjonen.

FJERDEPLASS: Ragnhild Mowinckel fikk fjerdeplass i kvinnenes alpinkombinasjon i dag. Hun var 29 hundredeler bak pallen, men klarte ikke å ergre seg over det. For hennes del har OL uansett vært en knallsuksess, med to sølvmedaljer. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
FJERDEPLASS: Ragnhild Mowinckel fikk fjerdeplass i kvinnenes alpinkombinasjon i dag. Hun var 29 hundredeler bak pallen, men klarte ikke å ergre seg over det. For hennes del har OL uansett vært en knallsuksess, med to sølvmedaljer. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

JEONGSEON (Dagbladet): Mowinckel reiser hjem fra Sør-Korea i morgen dekortert som tidenes mestvinnende vinterolympier i alpint på kvinnesiden i Norge.

Etter OL-sølv i både storslalåm og utfor i den sørkoreanske fjellheimen ble det den sure fjerdeplassen for 25-åringen fra Molde i dag.

Bortsett fra at den var alt annet enn sur. Mowinckel svever fortsatt på en sky etter uttellingen i vinterlekene i Sør-Korea.

TAPTE TERRENG: Ragnhild Mowinckel lå på andreplass etter utfordelen i den alpine kombinasjonen, men fikk ikke til et så bra slalåmrenn som hun håpet. Hun endte på fjerdeplass i mål. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
TAPTE TERRENG: Ragnhild Mowinckel lå på andreplass etter utfordelen i den alpine kombinasjonen, men fikk ikke til et så bra slalåmrenn som hun håpet. Hun endte på fjerdeplass i mål. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Fjerdeplassen ergrer meg ikke engang. Det var vel blåst superkombinasjon totalt sett uansett, sier hun i målområdet i Jeongsong Alpine Centre mens gullvinner Michelle Gisin, sølvvinner Mikaela Shiffrin og bronsevinner Wendy Holdener hylles på seremonien bak dem.

- Lave forventninger

Mowinckel lå på andreplass etter utfordelen, men ergret seg litt over småfeilene som gjorde at hun var 74 hundredeler bak Lindsey Vonn i mål. Hun fryktet at hun måtte ha levert enda bedre i fartsdisiplinen for å kjempe om en medalje totalt sett.

- Jeg hadde veldig lave forventninger til meg sjøl når det kom til slalåmdelen. Jeg ville bare gi maks innsats, og det følte jeg at jeg klarte, sier hun.

Med to sølvmedaljer har OL uansett vært en eneste lang fest, og nå stålsetter hun seg for mer kjør på hjemmebane.

- Jeg må ta meg litt tid til å deale med alt hjemme. Jeg klarer ikke helt å skjønne alt som har skjedd ennå, sier hun.

Hun har merket at prestasjonene har blitt lagt merke til hjemme.

- Veldig mange har sendt meldinger og gitt lyd fra seg. Det er utrolig hyggelig. Det er overveldende at folk har stått opp midt på natta for å se på meg.

- Toppen av lykkefølelse

- Har du kjent på at at du er tidenes mestvinnende norske kvinnelige alpinist?

- Nei, det tror jeg ikke jeg skal deale med ennå. Det klarer jeg ikke å forholde meg helt til ennå. Men det er selvsagt toppen av lykkefølelse og gir ekstra motivasjon å vite at jeg er så nær de beste.

- Og heldigvis har jeg såpass konkurranseinstinkt i meg at jeg har lyst til å gå videre opp. Jeg kommer ikke til å gi meg før jeg står øverst, sier hun til Dagbladet.

Tar det som en bonus

I OL er det ikke premiepenger, som i verdenscupen ellers. Utstyrsavtalene kan derimot kaste meget pent av seg ved olympisk suksess. For egen del vet Ragnhild Mowinckel ikke hva som venter henne på den fronten.

VONNS SISTE: Lindsey Vonn (i midten) ledet kombinasjonen utfordelen, men kjørte ut tidlig i slalåmdelen. Her gratulerer hun gullvinner Michelle Gisin (t.v.) og bronseviner bronsevinner Wendy Holdener. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
VONNS SISTE: Lindsey Vonn (i midten) ledet kombinasjonen utfordelen, men kjørte ut tidlig i slalåmdelen. Her gratulerer hun gullvinner Michelle Gisin (t.v.) og bronseviner bronsevinner Wendy Holdener. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Olympiske medaljer hadde hun ikke i tankene da hun tegnet sine utstyrs- og personlige avtaler.

- Jeg hadde ikke fokus på det, men jeg vil tro det betyr noe. Det var ikke det jeg så på først da jeg signerte avtalene, og får eventuelt ta det som en bonus, sier hun til Dagbladet.

- Og uansett er utgiftene gjennom karrieren større enn det jeg eventuelt får med meg her, sier hun.

Mangler sponsorer

Siden hun tok sin første pallplass i verdenscupen med tredjeplassen i Super-G i franske Val-d’Isère 16. desember, så har livet vært en dans på roser for 25-åringen.

Men så seint som før denne sesongen klarte hun ikke å fulltegne den poolen av personlige avtaler hun har anledning til å ha.

- Om det er noen som har lyst til å være med på fortsettelsen, så er det bare å bli med, sier den doble olympiske sølvvinneren.