Tenkte ikke på OL-medaljer da hun skrev avtaler. - Får ta det som en eventuell bonus

Ragnhild Mowinckel (25) avsluttet sitt eventyr-OL med fjerdeplass i alpinkombinasjonen.

FJERDEPLASS: Ragnhild Mowinckel fikk fjerdeplass i kvinnenes alpinkombinasjon i dag. Hun var 29 hundredeler bak pallen, men klarte ikke å ergre seg over det. For hennes del har OL uansett vært en knallsuksess, med to sølvmedaljer. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
FJERDEPLASS: Ragnhild Mowinckel fikk fjerdeplass i kvinnenes alpinkombinasjon i dag. Hun var 29 hundredeler bak pallen, men klarte ikke å ergre seg over det. For hennes del har OL uansett vært en knallsuksess, med to sølvmedaljer. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JEONGSEON (Dagbladet): Mowinckel reiser hjem fra Sør-Korea i morgen dekortert som tidenes mestvinnende vinterolympier i alpint på kvinnesiden i Norge.

Etter OL-sølv i både storslalåm og utfor i den sørkoreanske fjellheimen ble det den sure fjerdeplassen for 25-åringen fra Molde i dag.

Bortsett fra at den var alt annet enn sur. Mowinckel svever fortsatt på en sky etter uttellingen i vinterlekene i Sør-Korea.

- Fjerdeplassen ergrer meg ikke engang. Det var vel blåst superkombinasjon totalt sett uansett, sier hun i målområdet i Jeongsong Alpine Centre mens gullvinner Michelle Gisin, sølvvinner Mikaela Shiffrin og bronsevinner Wendy Holdener hylles på seremonien bak dem.

- Lave forventninger

Mowinckel lå på andreplass etter utfordelen, men ergret seg litt over småfeilene som gjorde at hun var 74 hundredeler bak Lindsey Vonn i mål. Hun fryktet at hun måtte ha levert enda bedre i fartsdisiplinen for å kjempe om en medalje totalt sett.

- Jeg hadde veldig lave forventninger til meg sjøl når det kom til slalåmdelen. Jeg ville bare gi maks innsats, og det følte jeg at jeg klarte, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer