Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tenkte på andreplassen i hele natt

Finn Hågen Krogh (25) slet med å få sove.

DOBBEL NORSK: Martin Johnsrud Sundby var suveren i årets Tour de Ski, men Finn Hågen Krogh klinket til i monsterbakken og tok en meget sterk andreplass. Foto: NTB Scanpix
DOBBEL NORSK: Martin Johnsrud Sundby var suveren i årets Tour de Ski, men Finn Hågen Krogh klinket til i monsterbakken og tok en meget sterk andreplass. Foto: NTB Scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det som lenge så ut til å blir en ulykkes-tour for Finn Hågen Krogh endre med en av de største oppturene i finnmarkingens skikarriere.

- Jeg hadde en super dag, sier Finn Hågen etter å ha plukket løper etter løper og ha gått i mål som andremann på toppen av Alpe Cermis.

Petter Northug og Aleksej Poltoranin måtte gi tapt først. Finn Hågen holdt seg lenge i ryggen på Sergej Ustjugov, men da den store russeren begynte å bli mør nok, satte Krogh inn rykket og parkerte russeren.

- Tour de Ski har vært hovedmålet denne sesongen. Det er det jeg har trent for. Klart jeg er glad nå. Jeg var langt nede etter alle uhellene tidligere i tour'en, men det kan jeg glemme nå, sier Krogh, og tenker et lite sekund på to fall og det faktum at han i et av løpee mistet begge skia. Der og da så en pallplass i Tour'en uoppnåelig ut.

Men en fantastisk avslutning, blant annet med serier i Toblach, snudde altså alt det kjipe til noe enormt stort.

Fortsatt er det langt opp til Martin Johnsrud Sundby, men Finn Hågen er innstilt - og mer motivert enn noen sinne - til å gjøre jobben som kreves for å bli best.

- Det er målet. Jeg skal ta steg for steg til jeg er der, sier han.

Natta før den avsluttende monsterbakken slet han med å sove, og så for seg forskjellige scenarioer i den siste bakken.

- Men jeg så ikke noe annet enn andreplassen. Noe annet var ikke aktuelt, sier han.

- Jeg slet med å få sove og hadde ingen matlyst til frokosten i dag. Men det sies jo det er en fordel å være lett opp denne bakken, fleiper han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media