- Tenkte på Dagfinn på bussen

Arason prøver å glede seg over seriegullet.

OSLO RÅDHUS (Dagbladet.no:) Selvfølgelig jubler man når man har vunnet Tippeligaen.

Man synger, klemmer lagkameratene, feirer med fansen og nyter øyeblikket enhver norsk fotballspiller drømmer om.

Men på en kveld hvor en kollega ligger på sykehus med fare for å bli lam etter en nakkeskade, kan selv festglade VIF-gutter tenke at det fins andre ting her i livet enn en gullmedalje.

- Grusomt

Etter festen og synginga på rådhusbalkongen kom Vålerenga-spillerne ut for å fraktes videre til et utested i en åpen lastebiltilhenger, og stemninga var på topp blant Klanens helter.

En av dem, Arni Gautur Arason, er gammel lagkamerat med Dagfinn Enerly fra tida i Rosenborg, og synes det som skjedde med kompisen er grusomt.

- Jeg har tenkt på Dagfinn hele bussturen fra Skien til Oslo, og jeg håper inderlig at det vil gå bra med ham, sa en tydelig berørt Arason utenfor Oslo Rådhus.

- Klarer du å feire seriegullet når en kamerat og kollega ligger alvorlig skadd på sykehus?

PRØVER Å SMILE: Vålerengas Arni Gautur Arason er gammel lagkamerat av Dagfinn Enerly, og har tankene hos kompisen samtidig som han prøver å glede seg over seriegullet i kveld. Foto: Trond Erling Pettersen
PRØVER Å SMILE: Vålerengas Arni Gautur Arason er gammel lagkamerat av Dagfinn Enerly, og har tankene hos kompisen samtidig som han prøver å glede seg over seriegullet i kveld. Foto: Trond Erling Pettersen Vis mer

- Jeg skal prøve, sa Arni og klatret opp på tilhengeren til lagkameratene.

VIF-spillerne informert

Assistent-trener i Vålerenga Lars Bohinen kan bekrefte at seriemestrene er informert om situasjonen til Dagfinn Enerly.

- Spillerne vet om det, og det er klart dette setter ting litt i perspektiv på en kveld som denne, fortalte VIF-assistenten til Dagbladet.no.

- Man tenker at det fins andre og viktigere ting i verden, men vi skal feire seriegullet så godt vi kan og håper det går bra med ham, sa Bohinen før han gikk opp på balkongen for å ta imot fansens hyllest.

- TRAGISK: Assistent-trener i Vålerenga Lars Bohinen er ivrig etter å feire seriegullet, men synes situasjonen Enerly er i, setter jubelen i et annet perspektiv.
MED PÅ FESTEN: Arason, her sammen med Christian Grindheim og flere andre nybakte VIF-seriemestre, håper Dagfinn Enerly vil bli frisk etter nakkeskaden han pådro seg i kampen mot Start i Kristiansand.