Tenkte på kanalskifte

Arne Scheie synes NRK er en fantastisk arbeidsplass. Men han tenkte tanken på å flytte da NRK tapte budkampen om norsk fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kom nyheten om at MTG/TV3 og NRK danner sin egen sportskanal før jul.

Da Dagbladet ringte, svarte Arne Scheie slik da vi spurte om han hadde hatt en fin dag:

-  Ja, det har vært en fin dag. De fleste dager er fine. Får jeg svare litt egosentrisk?

-  Ja.

-  Skulderen min, som jeg brakk på flere steder i sommer, blir bare bedre og bedre. Helsa er på topp. Men du tenker kanskje på den nye sportskanalen, sier Scheie muntert.

Hyller Bernander

Kommentatorikonet var nemlig veldig glad etter at NRK og MTG-gruppen offentliggjorde sine planer for den rene sportskanalen «SportN». Avtalen innebærer utveksling av en rekke rettigheter - som blant annet innebærer en reetablering av den tradisjonelle tippekampen på NRK.

Arne Scheie takker ledelsen i NRK med kringkastingssjef John G. Bernander i spissen.

-  Det var en gledelig overraskelse, og jeg er veldig glad. Ledelsen har tenkt framtidsrettet. Hvis NRK skal videre, var det veldig lurt å inngå en avtale med MTG.

-  Hvorfor er det lurt for NRK å samarbeide med en høykommersiell aktør?

-  For 10 år siden ville det kanskje ikke vært det. Men tenk hvis andre aktører hadde kjøpt opp ski, hopp og skøyter, sier Scheie. -  Vi er jo nødt til å være med.

Tenkte på å flytte

Arne Scheie er et ikon som fotballkommentator, og har bestandig vært lojal mot NRK. Men da statskanalen og MTG mistet rettighetene til norsk toppfotball var det ikke lenger en fin dag for fotball for Arne Scheie. En liten stund byttet han ut kommentatorboksen med tenkeboksen.

-  Det var en skuffelse å miste norsk fotball. Jeg tenkte jo veldig mye på å flytte. Det vil si, jeg vurderte det ikke - jeg tenkte bare tanken, medgir han.

-  Men NRK er en livsstil og en slik fantastisk arbeidsgiver, hvor jeg har fått noen av mine beste venner. Og jeg ville tross alt fortsatt ha en heftig vintersesong og fotball-VM i sommer å glede meg til. OL er jo usedvanlig stort, og Hoppuka er fryktelig morsomt.

Hyggelig for seerne

Den nye kanalen betyr at det fortsatt vil bli mulig å høre Arne Scheie etterlyse folk på stolpene under tippekampene på lørdag, enkelte FA Cup-kamper og bortekampene med landslaget. MTG/NRK har allerede kjøpt rettighetene til de fleste av Norges bortekamper i kvalifiseringen for EM i 2008 og VM i 2010.

Kanskje kommer konstellasjonen også til å kjempe om rettighetene til Premier League neste år.

-  Jeg er glad i å kommentere fotball, det er en stor bolk av mitt liv. Får jeg fortsette med det er det veldig, veldig hyggelig, sier Arne Scheie til Dagbladet.

 I første omgang vil Viasat bruke sine egne folk på det de skal produsere, og motsatt - selv om ingen av partene utelukker noe i framtida.

MER FOTBALL: Populære Arne Scheie kan få en ny vår som kommentator når den nye sportskanalen kommer i gang i neste måned. - Får jeg fortsette med å kommentere fotball, er det veldig, veldig hyggelig, sier Scheie til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer