Tenner et håp for barn berørt av hiv og aids

Vis solidaritet du også!

(Dagbladet.no): Dagbladet.no har oppfordret alle i Norge til å delta i en videokonkurranse. Ved å lage vennelenker, kan vi vise solidaritet med barn berørt av hiv og aids.

Lærere og elever på Lisleherad skole på Notodden har laget en vennelenke til TV-aksjonen. Sammen har de tent fakler for å vise sin støtte.

- Vi har tent håp fra sted til sted, sier elevene i videoen (se video ovenfor).

Risøy Folkehøyskole i Risør har elever fra ulike steder og idrettslag i Norge, og ønsket også å vise sitt engasjement.

- Lenka går over broen som binder Risøy Folkehøyskole sammen med resten av verden.«Sammen for barn»-aksjonen. Takk til alle som stilte opp, og takk til alle som gjør en innsats i forbindelse med aksjonen, sier Morten Røsås ved Risøy Folkehøyskole.

Du kan også delta i konkurransen!
En vennelenke kan være lang, kort, kreativ og annerledes. Hovedpoenget er at man skal være fysisk lenket til hverandre.

Vennelenkene symboliserer støtte til årets TV-aksjon, «Sammen for barn». Aksjonen er tildelt Unicef i samarbeid med Norges idrettsforbund og Olympiske komité (NIF).

- Nå kan vi vise at det nytter å bry seg. Vennelenkene kan være en morsom måte å bidra på. Man kan ha det gøy og samtidig sette fokus på et viktig problem i verden og være med på å løse det, sier Kjetil André Aamodt. Han er en av idrettens ambassadører under årets aksjon.

Se Kjetil André Aamodts vennelenke her!

Tv-aksjonen går av stabelen førstkommende søndag, 21. oktober. På aksjonsdagen kåres en vinner blant de innsendte bidragene. Vinnerne får besøk av Kjetil André Aamodt. I tillegg deler Dagbladet.no i samarbeid med aksjonen ut videokamera.

Bli bøssebærer 
Du kan også melde deg som bøssebærer for tv-aksjonen. Gå årets viktigste søndagstur 21. oktober - for hver eneste innsamlet krone gjør en forskjell for barn berørt av hiv/aids.

På denne sida kan du melde deg til tjeneste. Her velger du også hvilken klubb du representerer eller en idrettsforening som står hjertet ditt nær - og da er også klubben med i den prestisjetunge klubbkonkurransen.

JOBBER MOT AIDS I ZAMBIA: Francisca Kabaso mistet begge foreldrene før hun var åtte. <a href=http://www.dagbladet.no/sport/2007/10/08/514428.html>Her kan du lese hennes historie.</a>
HER ER JURYEN: Francisca Kabaso og Kjetil André Aamodt velger vinnervideoen.
BESØKTE HIV-RAMMEDE BARN: Kjetil André Aamodt er en av idrettens ambassadører under tv-aksjonen.