Tenner jentene med dårlig dømming

- Alltid like dårlig, klager spillerne.

• Direkte 08.00: Norge - Angola.

BEIJING (Dagbladet.no): I dagene før OL-åpningen mot Kina merket Marit Breivik at spillerne var ekstra spente. En lang sommeroppkjøring gikk mot slutten - målet nærmet seg.

Og det er spesielt én ting hun har merket seg under treningene i Beijing.

- Det har vært litt mer klaging på dømmingen her nede, noe som viser at tenningsnivået er bra, sier landslagssjefen til Dagbladet.no.

God tenning

Breivik sier at hun og assistenttrener Thorir Hergeirsson også tidligere har sett litt bort fra regelboka, for å få opp tempoeraturen under øktene.

- Dette er ikke noe vi har gjort spesielt her nede, vi har tøyet grensene tidligere også.

Spillere Dagbladet.no har snakket med legger ikke skjul på at de ofte er misfornøyd med dømmingen på treningene.

Tenner jentene med dårlig dømming

- Jeg synes de alltid dømmer dårlig, og jeg er usikker på om det er med vilje eller om de rett og slett ikke er bedre, sier Kristine Lunde og ler.

Hun er endelig med i et mesterskap igjen, etter at hun mistet VM i Frankrike på grunn av skade. Nå nyter hun hvert sekund av OL-inntrykkene hun suger til seg. Derfor trenger hun heller ikke dårlig dømming på treningene for å tenne til.

- Jeg føler tenningen i troppen har vært utrolig bra hele sommeren. Vi har følt på oss at vi har nærmet oss noe ekstra.

- Blir småirritert

Marit Malm Frafjord har også bitt seg merke i at Breivik og Hergeirsson ikke alltid har hatt på seg de riktige dommerbrillene.

- Det kan virke som de har gjort dette bevisst og vi blir litt småirritert av det - selv om det går over fort. Geir (Oustorp) dømmer også dårlig på Byåsen-treningene, hvis han vil ha opp temperaturen, sier Malm Frafjord.

Marit Breivik mener hun har en disiplinert gjeng spillere, som sjelden lar seg hisse opp over dårlige dommeravgjørelser. Malm Frafjord er enig i det.

- Det er ikke alltid vi er like fornøyd med dømmingen i kampene heller, men samtidig så nok ikke vi rett hver gang heller, sier hun.

HISSER PÅ SEG SPILLERNE: Landslagssjef Marit Breivik har merket seg at det har vært ekstra mye klaging på dommeren under treningsøktene i Beijing. Foto: SCANPIX
HISSER PÅ SEG SPILLERNE: Landslagssjef Marit Breivik har merket seg at det har vært ekstra mye klaging på dommeren under treningsøktene i Beijing. Foto: SCANPIX Vis mer

Else-Marthe Sørlie Lybekk har 209 kamper med flagget på brystet. Hun kjøper ikke uten videre forklaringen om at trenerdømmingen er planlagt.

- Jeg er ikke helt overbevist om at det er bevisst. De er kanskje ikke bedre.

<B>MISFORNØYD MED DØMMINGEN:</B> Kristine Lunde mener Marit Breivik og Thorir Hergeirssons dømming alltid har vært begredelig.
<B>BEST UTEN BALL OG FLØYTE:</B> Marit Breivik.