Tenner på gull

Siden han debuterte i 1986/87, har Ole Eskild Dahlstrøm preget den hjemlige topphockeyen. Nå er den 34-årige Storhamar-løperen klar for en ny sesong - og et nytt mesterskap.

-  Jeg tror vi får en ny gullsesong på Hamar. Ikke fordi vi har så mye bedre spillere enn de andre lagene, men fordi vi unner hverandre suksess.

I Storhamar heter det ikke lenger jeg , men vi . Dermed er det også lettere å komme igjennom down-perioder, sier Ole Eskild Dahlstrøm til Dagbladet.

«The Double» sist

Sist sesong vant Storhamar både seriemesterskapet og den store bøtta.

-  Da hadde vi flaks som vant serien. En stund hadde vi faktisk gitt opp seiershåpet. Skal vi vinne igjen, må vi prestere bedre gjennom hele sesongen. Der har vi mye å rette opp, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

-  Jevnere serie

Et av fortrinnene sist sesong var at Storhamar kjørte med fire femmere hele veien.

-  Det får vi betalt for i lengden. Samtidig er det en fin måte å få fram nye spillere på. Serien nå blir jevnere enn sist. Det er slett ikke sikkert at Storhamar og Vålerenga blir ensomme i teten. Trondheim ser også bra ut, det samme gjelder Stjernen med Geir Myhre som trener, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

-  Ikke «Supermann»

I dag er han tent på en helt annen måte enn da han debuterte for snart 20 år siden.

-  Etter som åra har rent på, er jeg blitt mer fokusert på laget enn på meg sjøl. Det viktigste nå er ikke å være «Supermann» og dominere, men at laget vinner. Og det gjør vi, sier Ole Eskild Dahlstrøm foran seriestarten.

FLAKS SIST: Storhamar er Dagbladets favoritt i hockeyserien som starter i ettermiddag. Ole Eskild Dahlstrøm tror også på gull, men innrømmer at laget hans hadde flaks som vant «The Double» forrige sesong.