Tennfjord: Dette er et mål, dommer

BERGEN (Dagbladet): Brann-trener Kjell Tennfjord skylder på egne spillere og dommer Roy Helge Olsen for tapet mot Moss.

På bildet ser du Kjetil Løvvik skyte ballen i nettet for Brann. Like etterpå blåser dommer Olsen for offside. Han ble ikke populær i Bergen. - Det var dobbelt leit å tape denne kampen når Moss vinner med det som best kan beskrives som selvmål. I tillegg ble vi avblåst for tre mål.

- Jeg mener i alle fall at det første målet til Kjetil Løvvik skulle vært dømt som mål, ikke offside.

- I tillegg skulle vi hatt ei straffe da Stefan Paldan ble felt innenfor 16-meteren, sier en svært skuffet Kjell Tennfjord.

Dommer Olsen sier Løvvik sto offside da Mons Ivar Mjelde i 63. minutt sendte i vei et langt skudd, som Rino Hansen halvklarerte. Løvvik fanget opp ballen og sendte den inn i nettet.

- Nye regler

- Spilleren hadde fordel av først å ha vært i offside. Derfor dømte vi offside etter nye regler, forklarer dommer Olsen.

Han er også helt uenig i at Brann skulle hatt straffe da Paldan gikk på trynet rett før slutt.

- Han sparket i graset, sier dommer Olsen.

- Dommeren kan ikke ha vært på samme bane som oss. Jeg ble sparket i leggen og skulle helt klart ha hatt straffe, sier Paldan.

Branns beste spiller i går vil likevel ikke legge hele skylda på dommeren alene.

- Vi spilte oss fram til så mange sjanser at vi burde ha avgjort kampen selv. Jeg følte at vi hadde full kontroll og at vi ville vinne klart. Dette var skuffende, sier Paldan.

Lur Eggen

Moss-trener Knut Thorbjørn Eggen smilte bredt etter kampen i går.

- Brann må selv finne ut hvordan de skal score mål på hjemmebane. Dette laget vil ikke klare å hamle opp med Rosenborg eller Molde i år.

- Vi klarte å slå tilbake et voldsomt press i første halvdel av andre omgang. Det var godt gjort av vårt unge mannskap, sier Eggen.

Moss stilte med åtte debutanter i kampen mot Brann, seks fra start. I tillegg manglet de kaptein Anders Kiel som vil være ute i tre uker med en strekk i låret.

- Jeg har aldri scoret med magen før. Dette var gøy, sier debutanten Christian Johnsen.

  • Målet kom da Arne Vidar Moen i 73. minutt kastet seg ned for å sparke ballen ut av forsvarssonen. Han traff Johnsen og ballen spratt rett i mål.
<B>FRADØMT MÅL:</B> Kjetil Løvik scoret på denne sjansen, men dommer Roy Helge Olsen dømte Offside.