Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennfjord må gå

Pengekrisen i Brann fotballklubb nådde nye høyder i ettermiddag. Manager Kjell Tennfjord er permittert på ubestemt tid. Spillerne får et kutt i lønna på ti prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var dette Brann ASA og sportsklubben Brann hadde å si da de innkalte til pressekonferanse klokka 16 i Bergen i dag. Klubben har lenge slitt både sportslig og økonomisk. To strake seire har fått opp stemningen litt, men ledelsen sier den måtte foreta grep for å hindre at klubbkassa gikk tom i løpet av sommeren. Sparepakken som direktør Harry Herstad presenterte skal være verdt 2,7 millioner.

Avgjørelsen om å permittere Tennfjord var dramatisk og uventet. Manageren er permittert på ubestemt tid med umiddelbar virkning. Byggingen av Brann Stadion stoppes og Rolf Birger Pedersen, som er utbyggingsansvarlig, får permitteringsvarsel. Spillerne får kutt i lønna fra 1. juni. Ledelsen vurderer også salg av spillere.

Brann vil ha inn 20 millioner kroner i frisk kapital og vil gjøre det med en rettet emisjon til nåværende aksjonærer.