Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennfjord prøvde å være litt gravid. Selv i galskapens Brann er ikke det mulig

Det er ikke hjertene det er noe i veien med i Brann og Bergen. Det er hodene.

DEN TOTALE NEDTUR:  Det har vært noen blytunge måneder for alle med hjertet i Brann. Her fra kampen mot Mjøndalen i november, da nedrykksskjebnen ble beseglet. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DEN TOTALE NEDTUR: Det har vært noen blytunge måneder for alle med hjertet i Brann. Her fra kampen mot Mjøndalen i november, da nedrykksskjebnen ble beseglet. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) DET VAR IKKE feil av Brann å henvende seg til Kjell Tennfjord (62) etter havariet og nedrykket i fjor høst. Det som gjorde denne onsdagskvelden til en farse av et årsmøte var at Sportsklubben Branns beste løsning ikke var tydelig nok i inngangen til møtet - ei heller godt nok forberedt på demokratiets potensielle fartsdumper (benkeforslag).

HADDE KJELL TENNFJORD tatt høyde for alle eventualiteter og brukt posisjonen som valgkomiteens førstevalg og redningsmann til å varsle kabinettspørsmål i fall det som skjedde eventuelt kunne komme til å skje, ville ikke Sportsklubben Brann gått på enda en administrativ flause. Hadde Tennfjord gjort styrevalget til et enten - eller ville nok han og Brann fått det som de ville. Men han gjorde ikke det, av grunner han omtaler som respekt for demokratiet.

Og så gikk årsmøtet som det gikk.

Rett i dass.

For åpen scene.

Hvilket betyr at klubben som mer enn noen annen trenger en fast hånd, står uten ledelse.

DET RALJERES I Bergen nå. Med rette. Og mange andre steder i landet for øvrig. I skadefryd. De høyeste stemmene og de skarpeste pennene slakter Bergens stolthet nok en gang. Davy Wathne f.eks. er i sitt ess, syrlig kritisk og bitende sarkastisk i all sin Brann-røde innpakning. Skandale, fadese, latterlig, pinlig, idiotisk - you name it.

Og det meste stemmer.

INN OG UT: Kjell Tennfjord var styreleder i Brann i en drøy time onsdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
INN OG UT: Kjell Tennfjord var styreleder i Brann i en drøy time onsdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

KJELL TENNFJORD ER en klok mann med god utdannelse og lang fartstid i både fotball og næringsliv. Men i går kveld var han ikke veldig klok. Snarere strategisk dum vil jeg si. Som ikke så farene. Og når jeg leser intervjuet i Bergens Tidende, der han på spørsmål om hvorfor han ikke bekjentgjorde og gjorde sitt ståsted til et ultimatum før han selv ble valgt, er det så jeg nesten ikke tror på svaret:

- Jeg hadde vel bekjentgjort det indirekte, men jeg ville ikke stille kabinettspørsmål, for det synes jeg ikke passer seg, sier Kjell Tennfjord.

Er det sånn å forstå at han mener det som skjedde da han som nyvalgt styreformann gikk på talerstolen for siste gang - og trakk seg - passer seg for Sportsklubben Brann?

KJELL TENNFJORD VAR klønete i går kveld. Han trodde han kunne være litt gravid, for så å angre seg om avkommet (styret) ikke ble som ønsket. Selv i galskapens Brann er ikke det mulig. Og det burde han selvfølgelig visst og tatt høyde for. Men enda verre er det med klubbens trofaste, supporterne, de som kuppet valgkomiteens styreforslag og kastet klubben ut i kaos med benkeforslaget på Åshild Samnøy.

Ja, de fikk en 12. mann inn i dette styret også.

Men uten en førstemann til å lede skuta gjennom 2015 og mot opprykket alle krever, er ikke Brann kommet et skritt videre.

Les også: Brann-drama: Valgt til ny styreleder. Så trakk han seg

Les også: Davy Wathne raser mot kaoset i Brann: - Det er så ille at du gråter deg i søvn om kveldene

Hele Norges coronakart