IKKE GODE VENNER: Sjefen for den australske OL-komitéen, Kitty Chiller, og Nick Kyrgios har kranglet lenge. I går endte det med at sistnevnte trakk seg fra OL i Rio. Foto: NTB Scanpix
IKKE GODE VENNER: Sjefen for den australske OL-komitéen, Kitty Chiller, og Nick Kyrgios har kranglet lenge. I går endte det med at sistnevnte trakk seg fra OL i Rio. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tennis-badboyen med rasende angrep på OL-sjefen: «Kitty the cat burglar» stjal drømmen min

Ikke til Rio.

(Dagbladet): Den australske tennisstjernen Nick Kyrgios' tumultrike karriere leverte et nytt crescendo i går, da 21-åringen trakk seg fra enhver mulighet til å delta i OL og gikk til kraftig angrep på sjefen for den australske olympiske komité (AOC).

- Australias best rankede spiller, nummer 19 i verden, slår Federer, Nadal, Berdych, Gasquet, Raonic, Cilic, Wawrinka. Stolt australier med blodslinje tilbake til der olympierne ble født. Skydd av AOC basert på rykter og medias skitne triks. Australia ROBBET for en reell medaljesjanse, og en ung manns drømmer stjålet av «Kitty the cat burglar». #skam.

Skrev Kyrgios i en rasende Instagram-post, gjengitt av Daily Mail.

Bakgrunnen er en langvarig konflikt med AOC-sjef Kitty Chiller («Kitty the cat burglar», «tyven») som har gjort at 21-åringens OL-billett har vært usikker lenge, til tross for at han altså er ranket som nummer 19 i verden og er Australias beste tennisspiller for øyebikket.

Lang konflikt Utenomsportslige og usportslige hendelser har merket tøffingen de siste årene, og nylig uttalte AOC-sjef Kitty Chiller at hun var «usikker på om Kyrgios vet hva det innebærer å være en olympisk utøver».

Uttalelsen kom etter at Kyrgios nærmest egget Chiller til å våge å vrake ham til OL, i en periode der han hadde fått beskjed om at han var på en slags prøvetid for å se om han klarte å oppføre seg.

I går valgte altså Nick Kyrgios å ta avgjørelsen selv, og trekke seg fra lekene i Rio.

- Det er med tungt hjerte jeg har tatt beslutningen om å ikke konkurrere i OL 2016 i Rio. Det har vært en langvarig og vanskelig prosess som har ført fram til denne beslutningen, og jeg er ekstremt skuffet over å ha blitt satt i denne situasjonen, sier 21-åringen i en litt mer gjennomarbeidet uttalelse.

- AOCs urettferdige og urettmessige behandling av meg de siste fire ukene, samt organisasjonens krystallklare standpunkt til om hvorvidt de ønsker meg som en del av det australske OL-laget, har fastslått min endelige avgjørelse. Selv om Tennis Australia har forsikret meg om at jeg vil bli nominert til en plass, har AOC valgt å rakke ned på meg både privat og offentlig. De grunnløse angrepene på meg viser organisasjonens manglende evne til å sette seg inn i hva det innebærer å bedrive konkurranseidrett på høyt nivå, fortsetter Kyrgios.

Langt rulleblad For under en måned siden trakk Australias nest beste tennisspiller, Bernard Tomic, seg også fra OL-kampen.

Tomic ble nevnt i samme åndedrag som Kyrgios, da Kitty Chiller uttrykte bekymring for holdninger og oppførsel i tennisleiren.

Nick Kyrgios har et langt rulleblad med hendelser med negativt fortegn, og fikk for alvor kjeft da han i fjor hånet en motstander på banen med at en kamerat hadde hatt sex med kjæresten hans.

Kyrgios har slitt med å tøyle temperamentet på banen, og har også fått kritikk fra både aktive og pensjonerte tennislegender.

Den australske olympiske komités Kitty Chiller sier i en kommentar at Tennis Australia skal nominere utøvere til OL-laget først 30. juni.

- På dette tidspunktet er verken Nick Kyrgios eller noen annen tennisutøver nominert til laguttaket til OL. Alle aktuelle utøvere vil bli behandlet likt og rettferdig, sier Chiller, ifølge Sydney Morning Herald.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.