UTROLIG BYKS: Etter å ha tatt seg til semifinale i US Open, har Sloane Stephens klatret drøyt 920 plasser på to måneder. Foto: Rob Prange/REX/Shutterstock
UTROLIG BYKS: Etter å ha tatt seg til semifinale i US Open, har Sloane Stephens klatret drøyt 920 plasser på to måneder. Foto: Rob Prange/REX/ShutterstockVis mer

Klatrer over 900 plasser på tennis-rankingen

Tennis-profil med utrolig byks på verdensrankingen: - Ubeskrivelig

Sloane Stephens var ute i elleve måneder med skade. Siden comebacket for to måneder siden har hun gjort et utrolig byks på WTA-rankingen.

(Dagbladet): Amerikanske Sloane Stephens (24) har en 11. plass på verdensrankingen som sin topplassering. Hun har fire individuelle titler i karrieren, men har aldri klart å ta seg lengre enn til en semifinale i en Grand Slam-turnering.

Etter OL i fjor pådro hun seg imidlertid et tretthetsbrudd, og måtte avbryte sesongen og opereres. Dermed gikk 11 måneder uten en konkurranse for Stephens.

Da hun gjorde comeback for to måneder siden, var det som nummer 957 på verdensrankingen. Nå har hun gjort et betydelig og nært sensasjonelt hopp:

Etter å ha tatt seg til semifinale i US Open, har hun klatret utrolige 920 (!) plasser når lista oppdateres. Tar hun seg til finale, kan hun klatre opp til 22. plass, og går hun hele veien - kan hun klatre helt til en 15. plass.

- Utrolig

Ifølge WTA Tennis er det Ashleigh Barty og Camila Giorgi som har klatret nest mest på samme tid, da henholdsvis 15 og 12 plasser. Det blir veldig lite i forhold.

Ikke bare vinner Stephens, men hun slår også noen av verdens beste tennisspillere akkurat nå.

- Å herregud, dette er bare utrolig. Da jeg gjorde comeback i Wimbledon hadde jeg ikke drømt om at dette skulle skje. Det er ubeskrivelig, sa Stephens etter at hun slo Anastasija Sevastova i US Open og ble klar for semifinale.

- Jeg sa til meg selv at jeg måtte fortsette å kjempe. Jeg har klart å holde meg så rolig på banen. Jeg visste at muligheten ville komme. Jeg hadde mine tvil. Men så fort jeg innså at livet mitt er bra, altså, jeg spiller tennis og har det gøy, da klarte jeg å gi slipp på nervøsiteten, sier Stephens til The Guardian.

Møter Williams

I semifinalen står Sloane overfor en tøff oppgave når hun møter Venus Williams. Williams er søstra til verdens soleklare ener gjennom en årrekke, Serena Williams. Sistnevnte er nå ute i mammapermisjon.

Williams ble for øvrig nummer to både i Wimbledon og Australian Open denne sesongen. Med sine 37 år er hun den eldste semifinalisten i en Grand Slam-turnering siden 1994.

Venus Williams vant US Open i 2000 og 2001.