Klubben i mitt hjerte 2018

Tennis-Ruud: - Jeg har aldri vært en bortskjemt drittunge som gir faen

Casper Ruud (19) virker til å være tilbake for fullt etter skade. Snarøya-gutten er svært tilfreds med sin nye treningshverdag i Mallorca, og takker faren for at han har kommet så langt som tennisspiller.

NYTT LIV I UTLANDET: Casper Ruud er godt i gang med sin nye tennistilværelse på Rafael Nadals akademi i Mallorca. Foto: NTB Scanpix
NYTT LIV I UTLANDET: Casper Ruud er godt i gang med sin nye tennistilværelse på Rafael Nadals akademi i Mallorca. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Casper Ruuds nye liv i Spania på verdensener Rafael Nadals akademi er godt i gang. I august kom nyheten om at Ruud flytter til Mallorca for å gå på Rafa Nadal Academy by Movistar.

- Det går bra her. Jeg får god oppfølging og alle trenerne virker veldig profesjonelle, sier Ruud til Dagbladet.

I august kvalifiserte han seg til US Open for første gang på imponerende vis. US Open er én av de fire store tennisturneringene i løpet av året, sammen med Australian Open, Wimbledon og French Open.

Like etter å ha vært med i US Open dro Ruud til Sevilla, der han var med i Challengerturneringen. Der røk han ut tidlig, selv om han hadde favorittstempelet mot slovakiske Alex Molcan.

Skadeplaget

Han måtte også pakke sekken og reise tidlig fra Challengerturneringen i Polen en uke senere, der han som i Spania ble slått ut av en antatt svakere motstander tidlig.

- De to turneringene gikk dessverre ikke så bra. Jeg håpet å være klar for kamp, men jeg fikk ikke nok tid til å klare det. Jeg var fortsatt plaget av skaden jeg fikk i US Open, sier Ruud.

I midten av september bestemte han seg for å ta en turneringspause. Ruud prioriterte heller trening og behandling.

Ruud har i det hele tatt slitt mye med skader i 2018, noe som gjør at han for tiden er et godt stykke unna bestenoteringen som nummer 108 i verden fra sommeren 2017.

- Jeg vil høyere på rankingen. Den ultimate drømmen og målet mitt er å bli en så god tennisspiller som mulig, og kanskje en av de beste i verden, sier Ruud.

I oktober har han gjort comeback med to turneringer i California. Han gikk videre til andre runde i den første turneringen.

I den andre California-turneringen tok han seg helt til semifinale, men der ble det bråstopp mot amerikanske Bjorn Fratangelo.

Klatrer

Denne uka klatrer Ruud ti plasser på verdensrankingen. 19-åringen er nå nummer 117. Dermed er den norske tennisprofilen kun ni plasser bak sin egen bestenotering fra i fjor sommer.

Også forrige uke gjorde Ruud et hopp på ti plasser. Unggutten slo seg fram til semifinalen i en Challenger-turnering i Canada.

Der ble det tap for toppseedede Jordan Thompson fra Australia. Settsifrene ble 7-6 (7-5), 0-6, 6-7 (4-7). Ruud var seedet som nummer fem i turneringen.

Nordmannen skal denne uka spille nok en Challenger-turnering. Den spilles i Las Vegas i Nevada. I første runde skal Ruud ut mot Mitchell Krueger.

Ruud er tredjeseedet til turneringen, mens den fem år eldre amerikaneren er rangert som nummer 249 på siste ATP-ranking. Kampen er ikke satt opp på mandagens tablå.

Snarøya i hjertet

Det blir mye reising og lite tid hjemme i Norge for Ruud. Han har tidligere uttalt følgende om hvor mye sommerferie han har:

- Jeg får kanskje én fridag her og der, men det er ikke så lett å ta ferie. Sommeren er høysesong for tennisspillere. Det er nok lettere å ta seg lengre ferier hvis du er blant de 50 eller 100 beste i verden, men nå som jeg er på vei opp og fram må jeg prøve å spille mye og utnytte de ukene jeg kan få.

Han skal ha en uke ferie etter sesongen, «den ene uka jeg får i løpet av året».

Når han først er hjemme i Norge er Oslo basen hans - Ruud har nemlig fått egen leilighet i hovedstaden - men det er fasjonable Snarøya som er Ruuds opprinnelige hjemsted.

- Man lever et fint, trygt og rolig liv på Snarøya. Når det kommer til satsing på tennis har pappa alltid hjulpet meg og pushet på. Jeg har aldri vært en bortskjemt drittunge som gir faen. Pappa har fått meg til å være seriøs fra tidlig alder.

- Snarøya Tennisklubb er stedet jeg trener når jeg er hjemme. Det er alltid hyggelig å komme tilbake dit. På Snarøya er det et lite miljø der alle kjenner alle, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer