Tennisdramatikk i Oslo

Norge kjempet og vant fortjent den tredje kampen i Davis Cup mot Israel i dag. Vinner Norge én kamp i morgen, går landslaget videre til neste runde i «tennis-VM».

Christian Ruud og Helge Koll Frafjord spilte double for Norge i dag og vant med settsifrene 6-4, 1-6, 6-2, 7-6 (5) over Andi Ram og Noam Behr. Kampen tippet hele tiden fra den ene siden til den andre og var et godt eksempel på at marginene er små tennis. Norge kunne avgjort tidlig i fjerde sett da Ruud/Koll ledet med 3-0. Mens israelerne kjempet i varmen på Madserud og spilte seg opp til 4-5. Det hele endte med tiebreak som Norge vant 7-5.

Nøkkelkamp

- Vi fortjente denne seieren, sier landslagskaptein Anders Håseth til Dagbladet. Han berømmer spesielt Helge Koll som virkelig fikk vist seg fram på grusen med et sterkt spill foran ved nettet.

- Han hadde en tøff oppgave og han mestret den.

Håseth karakteriserer dagens kamp som en nøkkelkamp, og han mener Norge nå har svært gode sjanser til å gå videre i Davis Cup. Det sto likt 1-1 mellom Norge og Israel før dagens kamp. Norge har nå et psykologisk overtak før morgensdagens to singlekamper. Christian Ruud og Jan Frode Andersen skal da i ilden.

Møter ungt talent

Christian Ruud kan avgjøre alt i morgen ettermiddag. Han spiller første kamp mot det unge israelske talentet Harel Levy. 21-åringen Levy har imponert i år, han er ung, sulten på seier og har lite å tape ved å satse alt mot rutinerte Ruud.

- Jeg må spille opp mot mitt beste i morgen for å vinne, sier Ruud til Dagbladet :på nettet. Taper han, er det kun Jan Frode Andersen som kan føre Norge videre i Davis Cup. Andersen tapte sin første kamp fredag.

- Jeg tror Jan Frode har 70 prosent sjanse for å vinne sin kamp, sier Ruud.

<B>JUBLET:</B> Helge Koll og Christian Ruud slapp gleden løs da seieren var i boks i Davis Cup på Madserud i dag.