Tennisdramatikk i Oslo

Norge kjempet og vant fortjent den tredje kampen i Davis Cup mot Israel i dag. Vinner Norge én kamp i morgen, går landslaget videre til neste runde i «tennis-VM».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Christian Ruud og Helge Koll Frafjord spilte double for Norge i dag og vant med settsifrene 6-4, 1-6, 6-2, 7-6 (5) over Andi Ram og Noam Behr. Kampen tippet hele tiden fra den ene siden til den andre og var et godt eksempel på at marginene er små tennis. Norge kunne avgjort tidlig i fjerde sett da Ruud/Koll ledet med 3-0. Mens israelerne kjempet i varmen på Madserud og spilte seg opp til 4-5. Det hele endte med tiebreak som Norge vant 7-5.

Nøkkelkamp

- Vi fortjente denne seieren, sier landslagskaptein Anders Håseth til Dagbladet. Han berømmer spesielt Helge Koll som virkelig fikk vist seg fram på grusen med et sterkt spill foran ved nettet.

- Han hadde en tøff oppgave og han mestret den.

Håseth karakteriserer dagens kamp som en nøkkelkamp, og han mener Norge nå har svært gode sjanser til å gå videre i Davis Cup. Det sto likt 1-1 mellom Norge og Israel før dagens kamp. Norge har nå et psykologisk overtak før morgensdagens to singlekamper. Christian Ruud og Jan Frode Andersen skal da i ilden.

Møter ungt talent

Christian Ruud kan avgjøre alt i morgen ettermiddag. Han spiller første kamp mot det unge israelske talentet Harel Levy. 21-åringen Levy har imponert i år, han er ung, sulten på seier og har lite å tape ved å satse alt mot rutinerte Ruud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer