Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serena Williams om Maria Sjarapovas selvbiografi

Tennisdronninga reagerer på rivalens selvbiografi: - Det er rene rykter

Maria Sjarapova og Serena Williams skulle egentlig møtes i en etterlengtet stjerneduell mandag. Williams måtte imidlertid trekke seg.

MØTES TIL DYST: Maria Sjarapova og Serena Williams. Foto: AFP PHOTO / Thomas SAMSON
MØTES TIL DYST: Maria Sjarapova og Serena Williams. Foto: AFP PHOTO / Thomas SAMSON Vis mer

Mandag skulle egentlig to av verdens største tennisstjerner møtes i Roland Garros-turneringa i Frankrike: Maria Sjarapova (31) og Serena Williams (36). Sistnevnte måtte imidlertid trekke seg med skade.

Før Sjarapovas utestengelse etter å ha testet positivt for hjertemedisinen meldonium i 2016, var det stort sett de to det handlet om. Men til tross for rivaliseringen, har faktisk Williams gått seirende ut av de 18 (!) siste kampene.

36-årige Williams uttrykket skuffelse over Sjarapova i helga. Williams har nemlig lest den russiske stjernas selvbiografi, der tennisdronninga er mye omtalt.

Men Williams kaller det som er skrevet for «rene rykter».

- Boken hennes besto 100 prosent av rykter. Det var litt skuffende, sier Williams ifølge The Guardian.

RIVALER: Maria Sjarapova har utfordret Williams når det gjelder stjernestatus - men aldri statusen som tennisdronning, skriver New York Times. Foto: Rob Prange/REX/Shutterstock
RIVALER: Maria Sjarapova har utfordret Williams når det gjelder stjernestatus - men aldri statusen som tennisdronning, skriver New York Times. Foto: Rob Prange/REX/Shutterstock Vis mer

- Grått mange ganger etter tap

Ifølge New York Times har Williams vært den dominerende spilleren i duellene mellom de to. Amerikaneren har nemlig slått Sjarapova i 19 av 21 møter de siste 14 årene. Ifølge avisa skriver Sjarapova at Williams aldri tilga henne for å ha observert konkurrenten gråtende i garderoben etter å ha tapt finalen i Wimbledon i 2004.

Williams skal ha reagert med overraskelse.

- Jeg har grått i garderoben mange ganger etter et tap. Jeg tror det er helt normalt. Om ikke annet, viser det lidenskap og et ønske om å gå ut på banen og gjøre sitt beste. Det er jo snakk om en Wimbledon-finale, sier Williams.

- Jeg synes det ville vært mer sjokkerende om jeg ikke gråt. Jeg har følelser, og jeg viser dem. Jeg er menneskelig. Men hva som skjer i garderoben bør bli der, og ikke nødvendigvis bli snakket om på en ikke så positiv måte i en bok, fortsetter hun.

Stjeler oppmerksomheten

Men Williams er klar på at hun ikke har noen negative følelser overfor Sjarapova.

- Mange bare antar at jeg føler det annerledes, men det er ikke sant. Om noe, så føler jeg at vi bør rose og oppfordre hverandre, og en kvinnes suksess bør være inspirasjon for den andre. Jeg blir alltid inspirert av kvinner som gjør det bra, sier Williams ifølge The Guardian.

STJAL OPPMERKSOMHETEN: Serena Williams i tettsittende drakt. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock
STJAL OPPMERKSOMHETEN: Serena Williams i tettsittende drakt. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

36-åringen mente også at Sjarapova var favoritt i mandagens storkamp - der Williams måtte trekke seg.

Serena Williams, som nå spiller sin første Grand Slam etter at datteren Alexis Olympia ble født for ni måneder siden, har allerede stjålet mye av oppmerksomheten i Roland Garros.

I første kamp stilte hun nemlig opp i en svartglinsende, tettsittende superhelt-lignende drakt. Williams forklarte at drakten var en hyllest til «kvinner som har vært gjennom mye både mentalt og fysisk, for å komme tilbake, få tilbake selvtilliten og ha tro på seg selv».

Men drakten har også skapt reaksjoner. Tennisen er nemlig kjent for å ha strenge regler hva gjelder bekledning. I Wimbledon er for eksempel kravet at man stiller i helhvitt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media