FREKK DRAKT: Det dras superhelt-paralleller til antrekket Serena Williams valgte å gjøre Grand Slam-comeback i. Foto: AP Photo/Michel Euler
FREKK DRAKT: Det dras superhelt-paralleller til antrekket Serena Williams valgte å gjøre Grand Slam-comeback i. Foto: AP Photo/Michel EulerVis mer

Serena Williams' catsuit

Tennisdronningas klesvalg stjal oppmerksomheten i comebacket

Serena Williams (36) valgte en tettsittende type «catsuit» i comebacket. Klesvalget hylles.

Serena Williams (36) ble i fjor høst mor for første gang. Fødselen av datteren Alexis Olympia var ikke enkel - og tennisdronninga har vært åpen om fødselskomplikasjonene.

Williams gjorde comeback i Grand Slam-turneringa Roland Garros tirsdag. Hun tok seg videre etter seier mot Kristyna Pliskova.

Men det var 36-åringens klesvalg som sjal oppmerksomheten. Hun stilte nemlig i en tettsittende drakt, såkalt «catsuit», svartglinsende med et rødt belte i livet. Williams begrunnet det slik overfor ESPN:

- Det føles som denne drakten representerer alle kvinner som har vært gjennom mye både mentalt og fysisk, for å komme tilbake, få tilbake selvtilliten og ha tro på seg selv, sier Williams.

FUKSJONELL: Serena Williams røper at drakta også har en spesiell funksjon. Foto: Ella Ling/BPI/REX
FUKSJONELL: Serena Williams røper at drakta også har en spesiell funksjon. Foto: Ella Ling/BPI/REX Vis mer

Hylles

Klesvalget hylles nå både i sosiale medier og aviser verden rundt.

- Catsuiten er tilbake, og det får den dronninga til å se ut som en superhelt! skriver tidligere NBA-profil Jason Collins.

- For en bursdagsgave å se Serena Williams gjøre comeback i den fantastiske catsuiten. Vi elsker deg! skriver skuespiller Laverne Cox, blant annet kjent fra den populære serien Orange Is The New Black.

- Bare Serena Williams kan gå på tennisbanen i en catsuit, liksom «hah, dere har savnet meg, har dere ikke?», skriver Rennae Stubbs, seks ganger Grand Slam-vinner.

Enkelte drar også superhelt-parallellen, blant andre ESPN. Daily Telegraph har døpt Williams «supermum».

Komplikasjoner

Men drakta har også en viktig funksjon. Som nevnt hadde nemlig Williams en tøff fødsel, og har slitt i ettertid.

- Jeg har hatt en del problemer med blodpropp. Herregud, jeg aner ikke hvor mange jeg har hatt i løpet av det siste året. Så drakten har definitivt en funksjon sånn sett. Jeg har brukt bukser en del når jeg spiller, slik at blodsirkulasjonen opprettholdes. Drakten er morsom, men den fungerer også slik at jeg kan spille uten problemer, sier Williams til Sports Illustrated.

Overfor Daily Telegraph utdyper hun:

- Du må bare styrke mageregionen igjen, for den bokstavelig talt bare brettes ut når du får barn. Bare det å komme tilbake fysisk, når du i min alder får barn, det er aldri enkelt.

Etter seieren mot Pliskova ville hun bare tilbake til hotellet for å tilbringe tid sammen med dattera Alexis Olympia (9 mnd).

- Jeg er litt bekymret for hvordan dette skal gå, for jeg tilbringer vanligvis mye tid på tennisarenaen. Hun er så ung, så jeg kan egentlig ikke ta henne med. Det blir interessant, sier Williams.