MUG SHOT: Bernard Tomic ble natt til fredag arrestert i Florida for å ikke ha etterkommet politiets krav om å dempe musikken på festen i sin egen hotellsuite. Foto: AFP PHOTO /MIAMI BEACH POLICE DEPARTMENT / NTB Scanpix
MUG SHOT: Bernard Tomic ble natt til fredag arrestert i Florida for å ikke ha etterkommet politiets krav om å dempe musikken på festen i sin egen hotellsuite. Foto: AFP PHOTO /MIAMI BEACH POLICE DEPARTMENT / NTB ScanpixVis mer

Tennisens bad boy: Kvinner, fyll og vold

- Han tar noen veldig dårlige beslutninger.

(Dagbladet): På nytt er tennisens egen bad boy i fokus igjen.

Australske Bernard Tomic ble natt til fredag arrestert i Florida, for å ikke ha etterfulgt politiets ordre om å stoppe en fest i sin hotellsuite. Episoden gjør at tennisspilleren på et senere tidspunkt må møte i retten.

22-åringen har vært en urokråke de fleste år han har vært en del av tennissirkuset - og er for mange australiere mer kjent for alle sine sprell utenfor banen enn på selve courten.

I australske medier går han for å være mer glad i kvinner, bilkjøring og fyll, enn å prestere på tennisbanen.

Fikk strippeshow Blant annet ble urokråka i 2012 dømt for å nekte å stoppe for politiet og etter å ha brutt flere punkter i veiloven. Bare måneder seinere mistet Tomic førerkortet, da han ble tatt for råkjøring i sin Ferrari.

Samme år var den daværende 20-åringen involvert i et slagsmål hjemme i Gold Coast - på Australias østkyst. Australias tennisforbund nektet han også å dra til Davis Cup fordi de var bekymret for hans utennom-sportslige oppførsel, skriver Sydney Morning Herald.

I 2013 fikk tennisspillerens oppførsel under Schoolies Week, som er statens Queenslands svar på russetiden, i Gold Coast mye oppmerksomhet.

Resultatet ble at bilder av en lettkledd Tomic, som fikk lapdance av high school-elevene, ble lekket til pressen. I fjor ble 22-åringen anklaget for å ha invitert to 16-åringer til et kokainfest, men benektet episoden, ifølge Daily Telegraph.

I full krangel med forbundet Nå senest røk Tomic ut av Wimbledon i den tredje runden, og etterpå gikk til verbalt angrep på det australske tennisforbundet.

Tennisspilleren hevder at forbundet ikke har gjort nok for ham etter en operasjon, og for manglende tilrettelegging rundt turneringer, samt kritikk for at forbundet ikke støtter spiller over 20 år økonomisk.

HISSIG TYPE: Bernard Tomic er, i likhet med sin far, kjent for å ha et skikkelig temperament. Foto: Julian Finney / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
HISSIG TYPE: Bernard Tomic er, i likhet med sin far, kjent for å ha et skikkelig temperament. Foto: Julian Finney / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Det endte med at Tomic også i år ble nektet å representere Australia under Davis Cup, som pågår nå. Forbundet har gjort det klart at han ikke får komme tilbake på landslaget før han sier unnskyld.

Forholdet til forbundet ble ikke bedre etter at de sendte ut en pressemelding som omhandlet Tomics deltakelse i "Hall of Fame Championship", men heller kalte turneringen for "Hall of Shame Championship".

Australias tennispresident sier at det var et uhell at det kalte turneringa for feil navn, men legger ikke skjul på at han mener Bernard Tomic har enkelte ting han må rette opp i.

- Må kvitte seg med faren Tomic er ranket som nummer 25 i verden og er fortsatt ansett som Australias største tennistalent - men det spørs om han ikke faller ytterligere i verdi hos det australske folket etter nattens arrestasjon i Florida.

- Han tar noen veldig dårlige beslutninger. Han er fortsatt et fenomenalt talent, og han er bare 22 år. Så hvis han kan får orden på livet sitt, og kommer seg ordentlig i form, så kommer talentet til nytte, og da kan han gjøre det veldig bra, sier tennispresident, Steve Healy, ifølge Gold Coast Bulletin.

Men for at Tomic skal komme seg opp på et toppnivå, mener presidenten at 22-åringen må omgi seg med andre folk.

- Han har noen veldig dårlige folk rundt seg, som han virkelig burde ta en titt på. Og han må begynne å høre etter. Vi ønsker å hjelpe ham, og vi har folk som kan hjelpe ham hvis han er klar til å lytte, sier presidenten videre.

Og det er særlig én person Australias tennisforbund er interessert i at Bernard Tomic skal kvitte seg med: Hans egen far.

Pappaen dømt for nedskalling For også tennisspillerens pappa, John Tomic, har skapt en rekke overskrifter - allerede fra sønnen Bernard var ung.

For som sønnen, er også faren, kjent for sine sinneutbrudd.

I 2006 var pappa Tomic anklaget for å presse trenerne til sønnens motstandere av veien ved australske Adelaide. I 2009 måtte han beklage offentlig etter å ha gitt sønnen ordre om å forlate en tenniskamp i Perth, midt i kampen.

Far og sønn skapte overskrifter verden over i 2013, da John Tomic skallet ned sønnens treningspartner. Det endte med utestengelse fra tennissporten - og Tomic senior ble dømt til åtte måneders betinget fengsel.

Bernard Tomics treningspartner, Thomas Drouet, har også uttalt at han ved flere ganger har sett pappa John bruke vold mot sønnen, samt at John Tomic behandlet ham som en hund.

TREDJE: TOmic røk ut av Wimbledon i tredje runde, mot Djokovic som vant turneringa. Foto:  AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB Scanpix
TREDJE: TOmic røk ut av Wimbledon i tredje runde, mot Djokovic som vant turneringa. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB Scanpix Vis mer