UTESTENGES IKKE: De sju russiske tennisspillerne som har kvalifisert seg til OL i Rio de Janeiro blir ikke utestengt. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
UTESTENGES IKKE: De sju russiske tennisspillerne som har kvalifisert seg til OL i Rio de Janeiro blir ikke utestengt. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB ScanpixVis mer

Tennisforbundet lar russere delta i OL

Sju russiske tennisspillere får grønt lys.

De sju russiske tennisspillerne som har kvalifisert seg til OL i Rio de Janeiro blir ikke utestengt.

Det bestemte Det internasjonale tennisforbundet (ITF) søndag. Uttalelsen kom få timer etter at Den internasjonale olympiske komité (IOC) besluttet at det skulle være opp til det enkelte særforbund å avgjøre om russiske utøvere skal få delta i sommerlekene i Brasil.

- McLaren-rapporten som beskriver systematisk og omfattende dopingbruk i Russland, har vakt stor bekymring hos alle som er involvert i idrett, også hos ITF, heter det på forbundets nettsted.

- Uansett følger ITF IOCs beslutning om å tillate rene utøvere å få konkurrere i OL i Rio, og la hvert enkelt internasjonalt forbund bestemme om de enkelte russiske utøvere er kvalifiserte.

ITF opplyser at de sju tennisspillerne som er tatt ut til OL alle har blitt dopingtestet. Tennisforbundet vil ta kontakt med Verdens antidopingbyrå (WADA) og forsikre seg om at ingen av spillerne er nevnt i McLaren-rapporten.

(NTB)