Tennisforbundet undersøker korrupsjonsanklager

- Et giftig miljø i idretten nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter kritikk av manglende etterforskning av korrupsjonspåstander går nå flere tennisforbund sammen om en felles undersøkelse av idretten.

Tennisforbundet ATP, kvinnenes tennisforbund WTA og Det internasjonale tennisforbundet (ITF) lanserer en uavhengig gjennomgang av tennissportens egen antikorrupsjonspraksis.

Det skjer som følge av avsløringer fra BBC og Buzzfeed tidligere i januar om at 16 aktive tennisprofiler er mistenkt for rigging av flere kamper de siste ti årene.

Saken startet tilbake i 2007 med etterforskning av mistenkelig pengespill på en kamp mellom Nikolaj Davydenko og Martín Vassallo Argüello. I 2008 slo en konfidensiell rapport fast at 28 spillere burde etterforskes i forbindelse med flere kamper. Rapporten ble aldri fulgt opp, og tennisens etterforskningsorgan TIU kritiseres nå for manglende undersøkelser av de mistenkte spillerne, flere av dem Grand Slam-vinnere.

- Det er et giftig miljø i sportsverdenen nå. Det er lett for folk å komme med anklager mot ulike forbund, sier sjefen for ATP-touren, Chris Kermode.

Åtte av de 16 mistenkte spillerne deltar for tiden i Grand Slam-turneringen Australian Open.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer