Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennisforbundet undersøker korrupsjonsanklager

- Et giftig miljø i idretten nå.

Etter kritikk av manglende etterforskning av korrupsjonspåstander går nå flere tennisforbund sammen om en felles undersøkelse av idretten.

Tennisforbundet ATP, kvinnenes tennisforbund WTA og Det internasjonale tennisforbundet (ITF) lanserer en uavhengig gjennomgang av tennissportens egen antikorrupsjonspraksis.

Det skjer som følge av avsløringer fra BBC og Buzzfeed tidligere i januar om at 16 aktive tennisprofiler er mistenkt for rigging av flere kamper de siste ti årene.

Saken startet tilbake i 2007 med etterforskning av mistenkelig pengespill på en kamp mellom Nikolaj Davydenko og Martín Vassallo Argüello. I 2008 slo en konfidensiell rapport fast at 28 spillere burde etterforskes i forbindelse med flere kamper. Rapporten ble aldri fulgt opp, og tennisens etterforskningsorgan TIU kritiseres nå for manglende undersøkelser av de mistenkte spillerne, flere av dem Grand Slam-vinnere.

- Det er et giftig miljø i sportsverdenen nå. Det er lett for folk å komme med anklager mot ulike forbund, sier sjefen for ATP-touren, Chris Kermode.

Åtte av de 16 mistenkte spillerne deltar for tiden i Grand Slam-turneringen Australian Open.

På plass i Australia er også tidligere storspiller Martina Navratilova. Hun er skeptisk til påstandene om kampfiksing.

- Den første rapporten var bare tull. Den manglet detaljer. ATP, WTA og ITF må gi mer penger til etterforskningsorganet, men til sjuende og sist er det opp til spillerne, sier Navratilova.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media