Tennisikonets fall: Tvunget til å selge «alt»

Boris Becker (51) er tvunget til å selge blant annet trofeer for å betale gjeld.

STOR GJELD: Boris Becker har utfordringer på privaten. Foto: NTB Scanpix
STOR GJELD: Boris Becker har utfordringer på privaten. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det var i 2017 at det tyske tennisikonet Boris Becker ble erklært konkurs.

Etter at karrieren var over, skal pengebruken ha sklidd helt ut. Ifølge tyske medier skyldte 51-åringen en drøy halv milliard kroner som han ikke klarte å betale tilbake.

Han har måttet selge mange av sine gjeveste eiendeler - blant annet noen av de totalt seks Grand Slam-trofeene han vant i karrieren - på auksjon. Torsdag var den fullført.

Ifølge konkursforvalteren hanket Becker inn 680 000 pund - nesten sju millioner kroner - på å selge blant annet trofeer, klokker og klær. Det skriver BBC.

- Det høyeste budet kom på en US Open-pokal, som vi fikk omtrent 1,5 millioner for, sier konkursforvalter Mark Ford.

Fallet

Becker jobber for tiden som tennistrener og -ekspert, blant annet for Eurosport og BBC. Etter karrieren, der han blant annet ble den første tyskeren til å vinne Wimbledon, har han blant annet vært trener for stjerna Novak Djokovic.

Det trenerforholdet sluttet brått. Da gikk det også nedover for Becker, som også er kjent for en og annen skandale opp gjennom årene.

- Når du er berømt, er du berømt. Men det har sin pris. Du sitter og drikker kaffe med noen, og plutselig er det på forsida dagen etter, sier Becker i et intervju med BBC denne uka.

Så seint som i fjor sommer skal han ha blitt fersket med et falsk diplomatpass.

Tidligere har ryktene rundt Beckers utsvevende livsstil kommet til overflaten. Han skal angivelig ha hatt samleie med modellen Angela Ermakova (41) i et skap på den japanske restauranten Nobu i 1999.

Dyr skilsmisse

Affæren satte sine spor og ga tennistjerna et kjærlighetsbarn sammen med modellen. Også dette hadde sin pris. Dette førte nemlig til en dyr skilsmisse mellom Becker og ekskona Barbara Feltus. Skilsmissen skal ha kostet 49-åringen omlag 215 millioner norske kroner.

Becker innrømmet at hendelsen tok plass i trappen på restauranten.

- Jeg vet ikke om badet er et bedre sted, men det skjedde faktisk i trappen mellom badene så det var ikke noe skap, har han tidligere fortalt.

Men den økonomiske krisa skal angivelig også ha utspring i noen mindre vellykkede investeringer i energiindustri i afrikanske land og stålindustrien i India.