Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tenniskjæresten vekker oppsikt: «Smak på den, din jævla tsjekkiske jævel»

Fanget opp av kamera.

TENT: Kim Sears - kjæresten til tennisstjerna Andy Murray - var ivrig under semifinalen torsdag og kom med en kommentar om motstanderen    Tomas Berdych. Dette ble fanget opp på kamera. Foto: AFP PHOTO / PAUL CROCK
TENT: Kim Sears - kjæresten til tennisstjerna Andy Murray - var ivrig under semifinalen torsdag og kom med en kommentar om motstanderen Tomas Berdych. Dette ble fanget opp på kamera. Foto: AFP PHOTO / PAUL CROCK Vis mer

(Dagbladet): Skotske Andy Murray er klar for finale i Grand Slam-turneringa Australian Open i tennis. Murray slo tilbake og vant 3-1 i sett over tsjekkiske Tomas Berdych.

Men etter den solide semifinalen er Murrays forlovede, Kim Sears, blitt en snakkis i britisk presse og sosiale medier.

Sears følger Murray stort sett over hele verden og ser tennisstjerna fra tribunen - og ble fanget opp av kameraer mens hun kom med en noe spesiell kommentar.

Ifølge meldinger gjengitt av blant annet Independent og The Guardian sa Sears følgende på tribunen etter et viktig poeng til Murray:


«Fucking have it, you Czech fucking fuck».

Fritt oversatt: «Søren, smak på den, din jævla tsjekkiske jævel».

- Spenning Flere har uttrykt seg negativt etter kommentaren - samtidig som andre roser Sears engasjement.

- Jeg elsker Kim Sears så mye, skriver tennisstjerna Andrea Petkovic på Twitter.

Murray måtte etter kampen svare på spørsmål fra journalister som ville vite mer om kjærestens kontroversielle kommentar.


- Dere elsker jo at det er mye spenning, sier Murray kort.

- Når det er mye spenning rundt noe, noe som dere (media) skaper, så er dette helt normalt. Jeg satt her nylig og fikk flere spørsmål om Dani Vallverdu (tidligere trener som nå trener Berdych) enn om kampen. På grunn av alt som har skjedd er dette en naturlig reaksjon, sier Murray.

Murray vant kampen 6-7 (6-8), 6-0, 6-3 og 7-5.

- Det var skuffende å tape første sett, men jeg følte at jeg spilte bare bedre og bedre. I det andre settet var jeg svært aggressiv og fikk ham til å løpe. Det var viktig, sier Murray.

Kan møte Djokovic I finalen venter enten toppseedede serberen Novak Djokovic eller regjerende mester Stanislas Wawrinka fra Sveits.

FINALEKLAR: 
Andy Murray slo Tomas Berdych torsdag morgen. Foto: AFP PHOTO / GREG WOOD
FINALEKLAR: Andy Murray slo Tomas Berdych torsdag morgen. Foto: AFP PHOTO / GREG WOOD Vis mer

Murray har aldri vunnet Australian Open, men nådde finalen både i 2010, 2011 og 2013. De to siste av tapte han for nettopp Novak Djokovic.

Finalen spilles søndag.

ETTER OL-GULLET: Andy Murray stormet opp på tribunen og kysset kjæresten Kim Sears etter gullet i London-OL i 2012. Foto: AP Photo/Mark Humphrey
ETTER OL-GULLET: Andy Murray stormet opp på tribunen og kysset kjæresten Kim Sears etter gullet i London-OL i 2012. Foto: AP Photo/Mark Humphrey Vis mer