HETSET: Heather Watson er en av flere britiske tennisprofiler som har opplevd sjikane på sosiale medier under Wimbledon-turneringen. Foto: NTB Scanpix/Kevin Quigley DAILY MAIL/Solo Syndication
HETSET: Heather Watson er en av flere britiske tennisprofiler som har opplevd sjikane på sosiale medier under Wimbledon-turneringen. Foto: NTB Scanpix/Kevin Quigley DAILY MAIL/Solo SyndicationVis mer

Tenniskvinnene blir hetset på det groveste: - De er ikke tøffe nok til å si det rett til meg

Ut mot trollene.

(Dagbladet): Englands nest best rangerte kvinnelige tennisspiller Heather Watson måtte tåle et utmattende tap for tyske Annika Beck etter en maratonkamp i Wimbledon i går.

Etterpå måtte hun tåle mye mer på sosiale medier.

- Ingen god dag

Ifølge Guardian ble Watson hetset på det groveste spesielt på Twitter, med nedsettende meldinger om både utseende og vekt, etter førsterundenederlaget.

- De er ikke modige nok til å si det rett til meg, derfor gjemmer de seg bak en datamaskin, sier 24-åringen.

- Etter et tap som det der er jeg så sint på meg selv. Jeg føler nesten at jeg må straffe meg selv. Jeg vet ikke, det var ingen god dag, så jeg bare gikk inn på Twitter. Der var det nok av hets, sier Watson.

Går utover sporten

Wimbledon-spillerne blir advart mot de negative tilbakemeldingene de kan vente seg på internett, og tennisforbundene har lovet å utestenge alle de kan identifisere fra Wimbledon og andre arrangementer.

OGSÅ HETSET: Johanna Konta. Foto: NTB Scanpix/BPI/REX/Shutterstock
OGSÅ HETSET: Johanna Konta. Foto: NTB Scanpix/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Likevel opplever altså tennisstjernene å bli utsatt for svært nedslående hets. Det gjelder også Johanna Konta, den eneste britiske kvinnen som er rangert høyere enn Watson.

- Det kan ødelegge dagen din, og det er synd at det finnes, sier Konta.

- Det viktigste er å ikke lese det, ikke bry deg om det - hvis du klarer. Det går ut over sporten, og vi må ta det opp med de rette folkene, sier hun.

Må leve med det

En talskvinne for WTA, tennisforbundet, sier til Guardian at de har ansatt folk til å forfølge dem som bedriver hatet.

- Enhver spiller som opplever negative kommentarer, bilder eller meldinger på sosiale medier må si fra til WTA, som tar grep for å følge opp bekymringene. WTA følger også nøye med på spillernes sosiale medie-profiler, for å kunne tilby sin støtte direkte, sier hun.

Heather Watson sier den eneste måten å unngå hetsen helt er å holde seg unna internett fullstendig.

- Jeg pleier vanligvis ikke å lese så mye, sier hun.

- Hva kan du gjøre? Det kommer alltid være folk som vil si sånne ting. Det er noe som følger med hele greia. Du må bare leve med det, sier Watson.

Mens Heather Watson ble slått ut av Wimbledon i første runde, gikk Johanna Konta videre til andre etter seier over Monica Puig fra Puerto Rico. Der tapte hun for Eugenie Bouchard.

TRIKSER: Kristina Mladenovic utnyttet muligheten under kvartfinalen i US Open til å vise fram sine trikseferdigheter med beina. Bilder fra Eurosport. Vis mer