Tennislegende hånet norske priser. Nå hyller han Ruud

Tidligere Wimbledon-vinner Pat Cash tror Casper Ruud kan bli blant verdens ti beste tennisspillere.

RUUD: Casper Ruud fikk det tøft i møtet med tennislegenden Roger Federer. Til Dagbladet forteller 20-åringen hvordan han opplevde storkampen. Video: Fredrik Filtvedt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pat Cash, som vant den prestisjetunge Wimbledon-turneringen i 1987, går enda lenger enn Roger Federer i rosen av Casper Ruud.

Den tidligere tennisstjerna fra Australia tror den norske 20-åringen kan bli blant verdens ti beste tennisspillere, der sveitseren spådde en framtid som topp 20 i verden for Ruud etter fredagens kamp.

- Casper Ruud viser at han er en framtidig topp 10-spiller i verden med en anstendig prestasjon mot Roger Federer. Jeg må bare la meg imponere, skriver Pat Cash på Twitter.

Tennislegenden legger til at han er spesielt imponert over nordmannens forehand. Ruud har tidligere uttalt at hans mål er å få verdens beste forehand.

Hånet Norge

Rosen av Ruud fra Pat Cash står i sterk kontrast til hvordan han i 2015 hånet Norge for manglende tennisspillere både på topp- og breddenivå.

- Jeg betalte 300 norske kroner for én time på denne offentlige banen. Det er ikke rart at vi ikke ser norske spillere, skrev Cash syrlig etter et norgesbesøk i 2005:

Nå er imidlertiden tonen en helt annen. Den tidligere Wimbledon-vinneren tror det norske stortalentet kan bli en av de virkelig store i internasjonal tennis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer