SÅ TRENER BLI ARRESTERT: Tennisspilleren Robin Haase fra Nederland fikk seg en real overraskelse på flyplassen i Amsterdam da treneren hans ble arrestert mistenkt for drap på deres felles venn. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill
SÅ TRENER BLI ARRESTERT: Tennisspilleren Robin Haase fra Nederland fikk seg en real overraskelse på flyplassen i Amsterdam da treneren hans ble arrestert mistenkt for drap på deres felles venn. Foto: AP Photo/Mark J. TerrillVis mer

Tennismiljøet rystes av drap: Spiller fikk seg en overraskelse da han ankom flyplassen

Tennistrener arrestert for drap på felles venn.

(Dagbladet): Treneren til tennisspilleren Robin Haase (28) er arrestert mistenkt for drap. Det melder blant annet nederlandske Telegraaf.

Treneren Mark de Jong (29) skal ha blitt stoppet på flyplassen Schiphol i Amsterdam da han og Haase kom tilbake fra et opphold i USA. En felles bekjent - millionæren og businessmannen Koen Everink (42) - ble funnet knivdrept i starten av mars. Først torsdag morgen ble treneren pågrepet av politiet.

Arrestasjonen har skapt sjokkbølger i tennismiljøet skriver britiske Telegraph og Guardian.

- Som en film Verdenseliten i tennis er denne uka samlet i Florida i USA for å spille Miami Open. Haase og treneren hadde også vært i USA før de ankom Amsterdam torsdag - og til store overraskelse ble tennisspilleren vitne til at treneren ble pågrepet.

- Det var som å være med i en film, sier en sjokkert Haase, ifølge nederlandsk presse.

Haase dro hjem fra USA grunnet en kneskade, og deltok heller ikke i begravelsen til vennen Koen Everink nylig. Det gjorde heller ikke treneren som nå er arrestert. Haase hevder han ikke visste noe om dramaet som skulle utspille seg på flyplassen - og hevder hardnakket det er kneskaden som gjorde at duoen reiste hjem fra Statene.

- Jeg kan vise deg skanningen av kneet mitt. Jeg hadde ingen anelse om dette, sier Haase til Telegraaf.

God venn Haase forteller videre:

- Vi (Haase og Mark de Jong) har snakket om Koen. Vi har snakket med flere om hvor ille og tragisk dødsfallet er. Jeg visste ingenting, sier Haase.

Den tidligere nederlandske tennisspilleren Raemon Sluiter (tidligere nr. 46 i verden), forteller at avdøde hadde god kontakt med flere spillere på toppnivå.

- Han (Koen Everink) var god venn med Igor Sijsling, Jesse Huta Galung og Robin Haase. Vi nederlendere har mye kontakt når vi er ute på reise. Dette er et stort sjokk for alle, sier Raemon Sluiter ifølge britiske Telegraph.

Det var dattera som fant Koen Everink knivdrept i sitt hjem ved Utrecht 4. mars. Haases trener har fortalt at han var hjemme hos Everink natta før han ble funnet drept.

Ifølge nederlandsk presse hadde Koen Everink en formue på rundt 150 millioner kroner.

Robin Haase er for øyeblikket ranket som nummer 59 i verden. På sitt beste har han vært nummer 33 på verdensrankingen. Han ble proff i 2005.