<strong>ANTYDER KARRIERESLUTT?:</strong> Tennisspilleren Caroline Wozniacki har storspilt i US Open de siste ukene, men nå antyder far Piotr at karrieren nærmer seg slutten. Kanskje allerede etter denne sesongen. Foto: &nbsp;AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ
ANTYDER KARRIERESLUTT?: Tennisspilleren Caroline Wozniacki har storspilt i US Open de siste ukene, men nå antyder far Piotr at karrieren nærmer seg slutten. Kanskje allerede etter denne sesongen. Foto:  AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ Vis mer

Caroline Wozniacki (26) kan legge opp:

Tennispappa overrasket med sjokkmelding før kvartfinale

Den danske tennisspilleren er hemmelighetsfull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den danske tennisspilleren Caroline Wozniacki (26) har spilt seg fram til en kvartfinale i US Open. Men i dag kom far Piotr Wozniacki med en uttalelse som har sendt sjokkbølger gjennom dansk sportspresse.

I et intervju med Ekstra Bladet antyder Piotr at dattera kan legge opp.

- Jeg vet ikke om Caroline bare spiller resten av sesongen, eller om hun tar én til, sier faren i intervjuet, som blir omtalt som «en sjokkmelding» i Ekstra Bladet og «en bombe» i danske BT.

<strong>FAR OG DATTER:</strong> Caroline og Piotr Wozniacki. Foto: AP Photo/Aaron Favila
FAR OG DATTER: Caroline og Piotr Wozniacki. Foto: AP Photo/Aaron Favila Vis mer

US Open er sesongens siste Grand Slam-turnering, og for Wozniacki kan det dermed bli en tidlig sesongavslutning ettersom den tidligere verdenseneren har falt ned til 51. plass. Dermed får hun ikke være med i WTA-sluttspillet mot slutten av året.

- Det er ikke blitt tatt noen endelig beslutning. Men slik jeg forstår henne så blir det ikke en lang karriere. Hun vil ta det neste steget og se fram mot nye ting. I idretten må du gi hundre prosent. Vi har snakket om ting og vi er begge voksne. Hvis hun vil gi seg, så er det den rette beslutningen, sier far Piotr, som også er datteras personlige trener.

Caroline Wozniacki selv er hemmelighetsfull. På direkte spørsmål om framtida, svarer hun kryptisk.

- Det vet man aldri. Vi får se, sier Wozniacki.

Den danske tennisspilleren møter overraskelsen Anastasija Sevastova fra Latvia i US Open-kvartfinalen klokka 01 i natt norsk tid.

<strong>I KVARTFINALE:</strong> Caroline Wozniacki spiller kvartfinale i US Open i natt. Foto: AP Photo/Alex Brandon
I KVARTFINALE: Caroline Wozniacki spiller kvartfinale i US Open i natt. Foto: AP Photo/Alex Brandon Vis mer

- Fortsett, Caroline!

Tennisekspert Peter Bastiansen sier til danske BT at han ikke er overrasket dersom Wozniacki legger racketen på hylla.

- Jeg har tidligere sagt at hun ikke får en lang karriere. Hun er en spller som bruker mye krefter på å vinne kamper. Det sliter på kroppen. Derfor kan hun ikke holde på slik som Serena WIlliams (34) gjør, sier Bastiansen til avisa.

Ekstra Bladets kommentator Troels Christensen ber Wozniacki forlenge karrieren.

- Jeg aner ikke om det lurer en mann i kulissene. Men penger har hun ingen grunn til å bekymre seg for. Hun har tjent nok til å brødfø en familie med 16 barn til år 2099, skriver Christensen.

Han skriver videre:

- Caroline som 26-åring kan fortsatt blomstre som tennisspiller. Hun har fortsatt tempoet i seg, og med litt ekstra rutine, har hun mye å tilføre på banen, skriver Christensen.

Stjernestatus

Caroline Wozniacki er født i Odense i Danmark, men har polsk far. I oktober 2010 var hun for første gang ranket som nummer 1 i verden.

Men tennisspilleren har fortsatt aldri vunnet en Grand Slam-turnering, til tross for to finaler i US Open i 2009 og 2014. I år kan hun endelig lykkes.

De siste åra er tennisspilleren også blitt kjent for sine mange opptredener utenfor banen og hun stilte nylig opp naken, kun iført kroppsmaling, for magasinet Sports Illustated.

Wozniacki var tidligere forlovet med golfstjerna Rory McIlroy, men forlovelsen ble brutt.

I rene prispenger på tennisbanen har Wozniacki spilt inn 20,8 millioner dollar. Det tilsvarer 172 mill. kroner etter dagens kurs.

<strong>I FORM:</strong> Caroline Wozniacki i New York. Foto: &nbsp;AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ
I FORM: Caroline Wozniacki i New York. Foto:  AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer