Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennissjefen trekker seg

Tredje ansatte som slutter i Tennisforbundet i løpet av noen måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Idrettsjef Pelle Fridell i Norges Tennisforbund går av som toppsjef i forbundet. Han er dermed den tredje sentrale medarbeideren i organisasjonen som slutter etter at et nytt styre overtok på tampen av fjoråret.


Pelle Fridell har vært tilknyttet Norges Tennisforbund i ni år i forskjellige roller, blant annet landslagstrener.

Tennissjefen har et ønske om å gå tilbake til jobben som trener og kutte ut alt papirarbeidet.

- Jeg er en trener, ikke en administrator. Jeg har brukt masse tid på kontoret på dagtid og jobbet som trener om kvelden og i helgene. Det har vært et tøft press, sier Fridell til Dagbladet.

Satser på Boretti

Han ønsker nå å konsentrere seg om å trene og videreutvikle Stian Boretti (24) som toppspiller. Boretti som er Norges beste tennisspiller i øyeblikket, har tidligere jobbet tett med Fridell.

- Vi trenger noen private investorer og er i dialog med flere. I tillegg har Boretti Eltek som sponsor i to år til, selv om ikke det rekker for å satse for fullt, sier Fridell.

Han jobber med en løsning der investorene får tilbakebetalt en andel av de premiepengene Boretti eventuelt spiller inn.

SATSER PÅ BORETTI Stian Boretti har signalisert at han vil gi seg, men nå vil avtroppende idrettsjef i Norges Tennisforbund, Pelle Fridell, skaffe private investorer som kan bidra til å gjøre Boretti til en internasjonal toppspiller. Fridell ønsker å trene Boretti i minst to år fremover. Foto: Oliver Orskaug
SATSER PÅ BORETTI Stian Boretti har signalisert at han vil gi seg, men nå vil avtroppende idrettsjef i Norges Tennisforbund, Pelle Fridell, skaffe private investorer som kan bidra til å gjøre Boretti til en internasjonal toppspiller. Fridell ønsker å trene Boretti i minst to år fremover. Foto: Oliver Orskaug Vis mer

- Vi har et to års perspektiv. I løpet av neste år håper jeg Stian kan etablere seg blant de 200 beste i verden og året etterpå klarte opp blant de 100 beste i verden, sier Fridell.

Han mener Boretti kan spille på topp i minst fire-fem år til, men da må han holde seg skadefri.

Tredjemann ut av rekka

Avgangen til Pelle Fridell er ikke den første i Norges Tennisforbund i år.

I sommer sa generalsekretær Grete Svensen i Norges Tennisforbund opp jobben. Like før hennes avgang sluttet også idrettsfaglig rådgiver, Ole Conrad Reier i organisasjonen. Stillingen som ny generalsekretær er ikke besatt enda. Jannicke Aas fungerer som konstituert generalsekretær i Norges Tennisforbund inntil videre.

- Du er ikke redd for at en liten organisasjon som Tennisforbundet blir ytterligere svekket ved at også du nå slutter?

- Nei, jeg tror ikke det. Jeg har en oppsigelsestid og det nye styret er svært kompetent og fungerer bra, og de jobber med en omorganiseringsplan. Blant annet skal de forsøke å bli flinkere til å få flere inntekter til forbundet, sier Fridell.

- Har dere tre som nå slutter følt noe press for å gi dere?

- Nei. Jeg har ikke opplevd det. Jeg kan selvsagt ikke svare for de to andre, men for meg personlig følte jeg tiden var moden for å gjøre noe nytt. Jeg har tenkt på det en stund. Det siste året har økonomien i forbundet vært anstrengt og vi har ikke hatt så mange midler å jobbe med. Også vil jeg trene igjen, for det er det jeg kan best, sier Fridell.

INN OG UT</B> Ole Conrad Reier (t.v) og Pelle Fridell (midten) har begge på kort tid sagt opp sine jobber i Norges Tennisforbund. Samtidig har Norges beste herrespiller gjennom tidene, Christian Ruud (bak) gått inn i styret i forbundet og jobber med en omorganisering av administrasjonen.