Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennissjokk da Federer ble sendt hodestups ut av US Open: - Ikke på sitt beste

Rangert som nummer 55 sjokkerte John Millman en hel tennisverden.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Roger Federer er ute. Foto: Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Roger Federer er ute. Foto: Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australske John Millman sto for en sensasjon da han slo ut selveste Roger Federer i 4. runde i US Open. Millman er bare rangert som nummer 55 i verden.

Annenseedede Federer vant åpningssettet 6-3, men deretter havnet sveitseren i trøbbel. Med 7-5, 7-6 (9-7) og 7-6 (7-3) sendte Millman Federer ut foran et måpende publikum.

- Jeg vet ikke om jeg helt klarer å fatte hva som har skjedd, sa Millman.

- Jeg har enorm respekt for Roger og alt han har gjort denne sporten. Han er en av mine store forbilder, fortsette Millman.

Millmans seier betyr at storkampen i kvartfinalen mellom Federer og Novak Djokovic utgår. I stedet er det Millman som skal måle krefter med den 6.-seedede serberen.

Saken fortsetter under videoen.

FÅR ADVARSEL: Tennisspilleren Alize Cornet skulle bare snu skjorta, men fikk advarsel av dommeren. Det skaper reaksjoner. Video: Eurosport Vis mer

- Ikke på sitt beste

Federer, som har vunnet US Open fem ganger, har ikke blitt slått ut så tidlig i US Open siden Tommy Robredo ble for sterk i 4. runde i 2013. Sveitseren hadde aldri tapt for en spiller rangert utenfor topp 50 i turneringen. Hele ti dobbeltfeil ødela mye.

Roger Federer hadde to settballer i annet sett. Han rotet også bort en settball i det tredje settet i en tett og forrykende tennisduell.

- Han var absolutt ikke på sitt beste i dag, men det demper ikke min glede, sa Millman.

Maria Sjarapova er også ute av US Open. Hun tapte 4-6, 3-6 mot 30.-seedede Carla Suárez Navarra.

Suárez avanserte i tennisturneringen attpåtil på sin egen 30.-årsdag. Nå venter hjemmehåpet Madison Keys i kvartfinalen.

Hele Norges coronakart