Tennisskandalen: - Jeg tapte med overlegg

Første tilståelsen kom mandag.

TAPTE MED OVERLEGG. Den tidligere tennisspilleren Nick Lindahl tilsto at han hadde lagt seg i tenniskamper i retten i Sydney mandag. Foto: REUTERS/NTB/scanpix
TAPTE MED OVERLEGG. Den tidligere tennisspilleren Nick Lindahl tilsto at han hadde lagt seg i tenniskamper i retten i Sydney mandag. Foto: REUTERS/NTB/scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Midt under Australian Open rystets tennissporten av kampfiksingskandalen.

Det har kommet flere påstander om fiksede kamper fra lavt nivå og helt opp til toppen.

Mandag ble det første tilfellet bekreftet. En tidligere spiller tilsto i retten i Sydney at han hadde tapt med overlegg.

Den svenskfødte tennisspilleren Nick Lukas Lindahl, bosatt i Australia, innrømmer at han tapte en kamp med hensikt i 2013.

Og at han tipset venner på at de skulle satse penger på en lavere rangert motstander.

Disse vennene kunne hente ut store gevinster etter kampen.

Tilståelsen i retten i Sydney kommer bare noen dager etter at spekulasjonene om utbredt kampfiksing i tennisen rammet sporten tungt.

Etterlyser navn Den store stjernen Novak Djokovic har fortalt, at han er blitt tilbudt 110 000 engelske pund for å tape en match, ifølge Daily Mail.

I samme artikkel etterlyser Roger Federer at navn må offentliggjøres. Det skal være flere spillere ranket høyere enn nr. 50 i verden som har latt seg friste. Blant disse skal det være Grand Slam og double-spillere.

Lindahl tilhørte ikke den desiderte tennistoppen og har vært rangert som nr. 187 i verden. Han skulle møte en spiller som var lavere rangert enn ham i turneringen Toowoomba Futures Six i 2013. Da han mottok penger for å tape.

I retten kom det fram bevis gjennom avlytting av Lindahls mobiltelefon.

Han sa blant annet følgende til den tidligere spilleren og treneren Matthew Charley Fox, som skal ha stått bak kampfiksingen:

- Bli kvitt alt av bevismateriale. Gjem det.

Dette bestrider Lindahl og forsøker å bli frikjent på dette punktet i retten.

Lindahl skal ha fortalt, ifølge The Sydney Morning Herald, at han hadde informert politiet om flere kamper han hadde lagt seg i.

Dette kom fram i telefonsamtalen det refereres til.

Aktor Kate Young fortalte i retten at spillselskapet Sportingbet hadde fattet mistanke og stoppet alt spill på kampen.

Uvanlig mye spill Det var uvanlig mye spill til en ganske betydningsløs tenniskamp. Kampen mellom Lindahl og den ikke-rangerte junioren Andrew Corbitt.

Det kom også fram i retten, at Lindahl hadde kontaktet Corbitt gjennom en tredje person og tlibød at han skulle tape kampen mot betaling.

En seier for Corbitt som ville skaffet ham verdifulle ATP-poeng og en ranking. Slik at han kunne få anledning til å spille i bedre turneringer.

Men Corbitt skal ha avslått dette tilbudet. Han informerte i stedet forbundet, som startet etterforskning.

Lindahl ble pågrepet i Sydney for et år siden.

I retten mandag sa Lindahl følgende:

- Det er slik tennisspillere gjør. Når de ikke skal spille opp mot sitt beste.

Tilfellet Lindahl ble første gang omtalt i desember 2014.


Dom er ventet 15. april.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer