Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennisskandalen: - Tror ikke Grand Slam-vinnere er involvert

Mistanke om kampfiksing.

FAR OG SØNN:  Christian Ruud under trening med sønnen Casper Ruud i tennishallen på Hasle i Oslo. Foto: NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Christian Ruud under trening med sønnen Casper Ruud i tennishallen på Hasle i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere tennisproff Christian Ruud har liten tro på at Grand Slam-vinnere kan være involvert i kampfiksing. Ruud tror derimot at lavere rangerte spillere har latt seg friste.

16 aktive tennisprofiler, flere av dem Grand Slam-vinnere, har vært involvert i en større kampfiksingsetterforskning, ifølge dokumenter BBC og Buzzfeed har fått tilgang til. Åtte av dem skal være i aksjon i Grand Slam-turneringen Australian Open i disse dager.

De hemmelige dokumentene avslører mistanker om utbredt rigging av kamper på toppnivå. Spillerne i kjernen på 16 topputøvere, som alle har vært rangert blant de 50 beste i verden, har fått fortsette å konkurrere, selv om de har vært på radaren til internasjonale tennisorganisasjoner i flere år.

- Jeg kan jo ikke svare for andre, men jeg ser på det som veldig usannsynlig at Grand Slam-vinnere kan være involvert. Så dumme tror jeg ikke noen av dem kan ha vært. Det ville jo ha ødelagt ryktet deres helt, sier Christian Ruud til NTB.

- Dessuten er det mye penger inne i bildet i Grand Slam-turneringene. Vinner man en Grand Slam, tjener man store summer, påpeker Ruud.

- Trist 43-åringen er likevel klar på at han tror kampfiksing forekommer.

- Men jeg tror det skjer på litt lavere nivå. Lavt rangerte spillere, for eksempel i sjiktet 400-700, kan la seg friste av raske penger. Pengepremiene i det sjiktet er svært lave, poengterer den tidligere tennisproffen.

Han mener spillselskapene har seg selv å takke i så måte.

- De burde ikke la folk sette store penger på lave kategorier. Da vil kampfiksing forekomme. Det er synd. Kampfiksing er trist for sporten, og jeg håper at vi kan bli kvitt det, sier Ruud.

Selv var han på sitt beste nummer 39 i verden i 1995. Han la opp i 2001.

- Spill på tennis begynte å bli populært da jeg ga meg. Selv har jeg ikke opplevd kampfiksing på nært hold, men jeg har hørt at det har forekommet i lavere kategorier, sier han. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media