Tennisspiller sparket i reklameskilt og skadet linjedommer

Kampen avbrutt og spilleren disket.

SPARKET SKILT: David Nalbandian sparket i et reklameskilt og skadet dommeren i tenniskampen mot Marin Cilic. Foto: AP Photo/Sang Tan
SPARKET SKILT: David Nalbandian sparket i et reklameskilt og skadet dommeren i tenniskampen mot Marin Cilic. Foto: AP Photo/Sang TanVis mer

David Nalbandians første gressfinale på ti år endte i forferdelse. Argentineren ble disket for å skade en linjedommer.

Marin Cilic fra Kroatia ble utropt til vinner av Queen's Club-turneringen i London selv om Nalbandian hadde vunnet første sett i finalen og det neste var langt fra å bli avgjort.

Nalbandian hadde nettopp tapt serven sin og lå under 3-4 da han i frustrasjon sparket ut mot et reklameskilt. Det sto rett foran linjedommer Andrew McDougall, som brettet opp buksebeinet og avslørte et blodig kutt han fikk da skiltet traff ham.

Spillet ble stoppet, og etter en stund kom ATP-representant Tom Barnes ut på banen for å snakke med dommer Fergus Murphy og Nalbandian. Utfallet ble at den argentinske tennisspilleren ble diskvalifisert for usportslig oppførsel.

BLOD: David Nalbandian beklager til linjedommeren. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett
BLOD: David Nalbandian beklager til linjedommeren. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett Vis mer

- Det var svært uheldig. Fram til da var finalen utrolig, den beste kampen hele uken. Nalbandian sparket et reklameskilt i frustrasjon, og det skadet en linjedommer ganske stygt, sa turneringssjef Chris Kermode til BBC.

- Nalbandian er veldig lei for det han har gjort. Det var et rent uhell, men vi må følge ATPs regler.

Cilic var i sin første finale på gress og tok dermed den første tittelen. Nalbandian kom til finale både i Queen's Club-turneringen og Wimbledon i 2002.

(NTB)