Tennisspiller vant 1702 diamanter

Sjekk denne racketen!

Amelie Mauresmo hadde 1702 grunner til å smile søndag. Så mange diamanter er det i trofeet hun vant i WTA-turneringen i Antwerpen.

Mauresmo vant turneringen for tredje år på rad med finaleseier over den belgiske hjemmefavoritten Kim Clijsters. 14 500 tilskuere var møtt fram for å heie på Clijsters i hennes siste turneringskamp på belgisk jord, men Mauresmo vant 6-4, 7-6 (7-4).

Dermed kunne hun ta med den diamantbesatte gullracketen hjem til odel og eie. Den var utlovet til den første som vant turneringen tre ganger i løpet av en femårsperiode. Mauresmo gjorde det med tre strake.

- Hele uken sa jeg at jeg ikke tenkte på racketen, men ærlig talt tenkte jeg på den hele tiden, sa Mauresmo etter finalen.

Racketen inneholder fire kilo rent gull og 1702 diamanter, og den har en verdi på en million euro (8 millioner kroner).

Hun spilte offensiv tennis og tok en fortjent seier. Likevel ble avgjørelsen et antiklimaks, da matchballen ble avgjort med et omstridt ess. Publikum buet mens Mauresmo jublet, men 23-årige Clijsters ga henne en klem og oppmuntrende ord.

- Det finnes ingen bedre mester enn deg. Jeg beundrer deg på så mange måter, sa Clijsters som akter å legge opp ved sesongslutt.

- Det er litt vanskelig for meg nå, for jeg skjønner at dere er skuffet. Jeg beklager, og jeg forstår deres reaksjon, for Kim er en stor mester, svarte Mauresmo i sin tale til publikum.

EI JENTES BESTE VENN: Amelie Mauresmo vant 1702 diamanter søndag ettermiddag. Foto: REUTERS
EI JENTES BESTE VENN: Amelie Mauresmo vant 1702 diamanter søndag ettermiddag. Foto: REUTERS Vis mer

(NTB)

DRØMTE OM RACKETEN: Amelie Mauresmo innrømmer at hun har tenkt mye på dette trofeet.