Tennisstjerna ble slengt i bakken og pågrepet av politiet. Men så skjønte de den store feilen

Ventet på klem.

GAMMEL STJERNE: James Blake fra USA var en av verdens beste tennisspillere før han la opp i 2013. Onsdag ble han pågrepet av politiet - men det hele viste seg å være en stor misforståelse Foto: AP Photo/Jonas Ekstromer
GAMMEL STJERNE: James Blake fra USA var en av verdens beste tennisspillere før han la opp i 2013. Onsdag ble han pågrepet av politiet - men det hele viste seg å være en stor misforståelse Foto: AP Photo/Jonas EkstromerVis mer

(Dagbladet): Den tidligere tennisstjerna James Blake (35) fikk seg en real overraskelse tidligere onsdag da han ble slengt i bakken og påført håndjern av fem politibetjener.

Politiet pågrep nemlig feil mann.

Hendelsen skjedde utenfor et hotell i New York og Blake var på vei for å se US Open-turneringa som pågår, skriver New York Daily News.

- Det var definitivt skummelt og litt «crazy», sier Blake, som også pådro seg et kutt i venstre albue og småskader på venstre legg.

15 minutter Sports Illustrated skriver at Blake var i håndjern i 15 minutter før en politibetjent skjønte at de hadde pågrepet en av landets største tennisprofiler.

PÅ US OPEN:  James Blake er i  New York. Foto: Jimi Celeste/Patrick McMullan
PÅ US OPEN: James Blake er i New York. Foto: Jimi Celeste/Patrick McMullan Vis mer

Bakgrunnen for situasjonen var at politiet jaktet en mann etter mistanke om identetstyveri. Blake var på vei til bilen sin da han plutselig ble overfalt.

Han hadde nettopp gjort et intervju med et tennismagasin og så plutselig en mannsperson kledd i sivilt som løp mot ham.

- Det er mulig jeg er naiv, men jeg trodde kanskje det var en gammel skolekamerat som ville gi meg en klem. Derfor smilte jeg bare, forteller Blake.

Men det var langtfra noen klem som ventet.

- Vanskelig å tro Ifølge Blake ble han slengt i bakken av en politibetjent som ikke viste noen form for identifikasjon. Deretter ble han vendt med ansiktet ned mot bakken og politibetjenten sa: «Ikke si ett ord».

I et kvarter ble den tidligere toppspilleren beskyldet for å være gjerningspersonen.

Saken vekker spesielt oppsikt etter en rekke andre episoder der hvite politibetjenter har brukt vold mot svarte personer.

Blake forklarer:

- Det er unødvendig, uansett rase. De kunne bare sagt: «Hei, vi vil snakke med deg. Vi ser etter noen». Jeg sto bare der, jeg løp ikke, sier Blake.

- Det er vanskelig å skjønne hvordan dette kunne skje. Jeg har en stemme og kan belyse dette. Men tenk på de dette kan skje med som ikke har det, sier 35-åringen.

James Blake var på sitt beste rangert som nummer fire i verden. Det skjedde i november 2006.

Hans beste turneringsresultater er kvartfinaler fra Australian Open og US Open. Han la opp i 2013.

Nå ønsker han i det minste en beklagelse fra politiet - NYPD - i den amerikanske storbyen.