Tennis:

Tennisstjerna brutalt angrepet med kniv: - Jeg er rystet og skjelver

Petra Kvitova overrasket av person i egen leilighet.

ANGREP: Petra Kvitova ble skadd i hånda da en innbruddstyv angrep henne med kniv. Hun omtaler skaden som alvorlig. Foto: Mark Greenwood/IPS/REX/Shutterstock
ANGREP: Petra Kvitova ble skadd i hånda da en innbruddstyv angrep henne med kniv. Hun omtaler skaden som alvorlig. Foto: Mark Greenwood/IPS/REX/ShutterstockVis mer

(Dagbladet): Tennisstjerna Petra Kvitova (26) fra Tsjekkia ble angrepet av en person med kniv i sitt eget hjem i dag.

Kvitova ble skadd i hånda - og forteller nå at hun er glad for at hun har livet i behold.

WIMBLEDON-VINNER: Petra Kvitova har vunnet Wimbledon to ganger. Foto: James Shaw/REX/Shutterstock 
WIMBLEDON-VINNER: Petra Kvitova har vunnet Wimbledon to ganger. Foto: James Shaw/REX/Shutterstock  Vis mer

- Takk for alle hjertevarmende meldinger. Som dere kanskje har hørt, så ble jeg angrepet i leiligheten min av en person med kniv. I et forsøk på å forsvare meg selv, ble jeg stygt skadet i venstrehånda, skriver Kvitova på Facebook.

Hun beskriver videre:

- Jeg er rystet og skjelver, men heldigvis er jeg i live. Skaden er alvorlig og jeg må til en spesialist, men alle som kjenner meg vet at jeg er sterk og vil kjempe meg videre. Takk for all kjærlighet og støtte. Nå trenger jeg litt privatliv for å fokusere på å komme tilbake, skriver Kvitova.

Kvitova regnes som en av verdens aller beste kvinnelige tennisspillere. På sitt beste var hun ranket som nummer 2 i verden i oktober 2011. Nå er hun nummer 11 på verdensrankingen.

Den 1,82 meter høye kvinnens beste resultater er to Wimbledon-triumfer - i 2011 og 2014.

LEILIGHET: Her ble Petra Kvitova angrepet av en innbruddstyv. Leiligheten er i byen Prostejov, 260 kilometer fra hovedstaden Praha. Foto Ludek Perina/CTK 
LEILIGHET: Her ble Petra Kvitova angrepet av en innbruddstyv. Leiligheten er i byen Prostejov, 260 kilometer fra hovedstaden Praha. Foto Ludek Perina/CTK  Vis mer

- Tilfeldig

Kvitovas agent mener tennisstjerna var et tilfeldig offer.

- Det var en helt tilfeldig episode, ingen ville angripe eller rane henne fordi hun er Petra Kvitová, sa 26-åringens agent Karel Tejkal.

- Hun ble skadd med kniv i innbruddsforsøket. Livet hennes er ikke i fare, men hun behandles av lege, tilføyde han.

Ifølge avisen Dnes skal tennisstjernen ha pådratt seg kutt i den ene hånden. Innbruddstyven skal fortsatt være på rømmen.

Fotskade

Mandag opplyste for øvrig tsjekkiske Kvitova at hun er uaktuell til Hopman Cup grunnet en skade i foten. 26-åringen var satt opp sammen med landsmann Adam Pavlasek i mixed-turneringen som starter i Perth 1. januar.

- Resultatene av en røntgenundersøkelse sier at foten min blir bedre, men den blir ikke helt frisk tidsnok, sa Kvitova, som i dag fikk enda mer problemer med kutt i hånda.

Kvitova erstattes av Lucie Hradecká, som har to Grand Slam-titler fra double og to OL-medaljer.

Sveitseren Roger Federer er den største stjernen i turneringen. Han er partner med Belinda Bencic i sin retur etter å ha vært skadd.

Andre lag som deltar er Australia, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Spania og USA.