SETTES PÅ PLASS: Amerikanske Sam Querrey kom til semifinalen i Wimbledon. Da tenniskollega Andy Murray fikk spørsmål om prestasjonen under en pressekonferanse, måtte sistnevnte sette reporteren på plass. Video: Wimbledon / Eurosport Vis mer Vis mer Vis mer

Andy Murray ute av Wimbledon

Tennisstjerna hylles etter å ha irettesatt reporter da amerikanske kvinner ble forbigått

Den skotske tennisstjerna var ikke enig i at Sam Querrey var den første amerikaneren til å nå en Grand Slam-semifinale.

(Dagbladet): - Unnskyld meg, sa journalisten spørrende, etter at Andy Murray avbrøt reporteren midt i hans spørsmål under en pressekonferanse etter at den tittelforsvarende skotten ble slått ut av Wimbledon.

Verdensstjerna ville ikke ha noe av journalistens leksjon i tennishistorie, da han forsøkte å si at hans overmann Sam Querrey var den første amerikanske tennisspilleren til å nå en Grand Slam-semifinale siden 2009.

- Mannlige utøver, påpekte Murray, og gjentok seg selv da journalisten unnskyldte seg utforstående til hva briten mente.

Reporteren korrigerte seg selv, og forsøkte å le bort feilen. Murray, derimot, synes tilsynelatende at det ikke var like morsomt.

Se videoen øverst i saken.

Grov historiebom

Reporteren bommet ikke bare litt da han hevdet at Querrey var den første amerikanske tennisspilleren til å nå en Grand Slam-semifinale siden 2009. Han bommet grovt.

Siden 2009 har hele fem amerikanske kvinner nådd en semifinale av en Grand Slam-turnering - Serena Williams, Venus Williams, Sloane Stephens, Madison Keys og Coco Vandeweghe, ifølge WTA Tennis.

Serena Williams alene har vunnet 23 singel Grand Slam-turneringer i løpet av karrieren, hvorav tolv av disse har kommet etter 2009.

De fire Grand Slam-turneringene består av Wimbledon, Australian Open, French Open og US Open.

Hylles på sosiale medier

Flere har lagt merke til Murrays svært presise irettesettelse. Deriblant hans mor, Judy Murray. Hun deler et bilde en utskrift av intervjuet, og skrev følgende melding på Twitter:

- Det er gutten min.

Det er heller ikke bare mor som er stolt over sønnen.

Skottlands førsteminister, Nicola Sturgeon, var blant de første til å applaudere skotten.

- For en stjerne Andy Murray er - på og utenfor banen, skriver Sturgeon på Twitter.

Parlamentsmedlem for Labour-partiet David Lammy fortsatte i samme tone:

- Rettferdig spill, Andy Murray, og mye respekt, skriver han.

I tillegg til å bli rost opp i skyene av politikere og mediepersoner på Twitter, har hendelsen fått oppmerksomhet i flere tradisjonelle, store medier, som CNN, BBC, The Telegraph og The Guardian.Ikke første gang

Murray har tidligere også fått mye oppmerksomhet for en lignende hendelse. I et intervju med BBC i etterkant av OL-seieren hans i Rio de Janeiro i fjor, kom briten med en lignende historieleksjon.

Reporteren bemerket at Murray var den første tennisspilleren som noen gang har vunnet to gullmedaljer i sporten.

- Venus og Serena har vunnet rundt fire hver, påpekte Murray den gangen.

Tidligere i årets Wimbledon gikk også Murray og Venus Williams ut mot turneringen, og kritiserte arrangørene for manglende likestilling. Årsaken er at det kun holdes tre kamper om dagen på de største banene. Én kvinnekamp, og to herrekamper.

Murray og Williams ønsket at turneringen skulle arrangere fire kamper daglig på de to banene.

- De må finne en måte å legge til rette for en likestilt fordeling mellom kvinnekampene og herrekampene. Om det er bedre kamper på kvinnesiden enn herresiden, burde de bytte på banene, sa Murray i et intervju ifølge The Telegraph.

Sjefen for Wimbledon, Richard Lewis, hevdet at de høye kostnadene for tilreisende publikum ikke ville gjøre det mulig å øke antallet kamper per dag.

- Vi kan allerede se at tilskuere sliter med å komme seg til kampene som begynner klokka 1, sa han ifølge den britiske avisa.