VIL SJEKKE MED LEGER: Andy Murray vil vite mer om  farene knyttet til zika-viruset før han drar til OL. Foto: Scanpix
VIL SJEKKE MED LEGER: Andy Murray vil vite mer om farene knyttet til zika-viruset før han drar til OL. Foto: ScanpixVis mer

Tennisstjerna om OL-frykten: - Jeg skal snakke med noen leger

Tennisstjernen Andy Murray har bedt leger om råd om zikaviruset før OL i Rio de Janeiro i august.

Paris (NTB): 150 eksperter skrev forrige uke i et åpent brev til Verdens helseorganisasjon (WHO) at å gjennomføre OL uten en nøyere vurdering av risikoen forbundet med zikaviruset vil være uetisk. WHO har avvist kravet om å flytte eller avlyse lekene, men ekspertuttalelsene har fått Murray til å søke råd før avreise.

- Jeg skal snakke med noen leger, og høre hva de har å si, sier den 29 år gamle briten til BBC.

- Planen er å spille, men jeg vet ikke helt hvordan situasjonen er der nå. Jeg trenger litt mer informasjon før jeg bestemmer meg, fortsatte mannen som ligger som nummer to på verdensrankingen.

Verdensener Novak Djokovic har sagt at å avlyse lekene er «utenkelig».

- For øyeblikket er planen at jeg skal spille. Ingenting har endret seg, men vi må se hva som skjer, sier serberen.

Både Murray og Djokovic er for tiden opptatt med Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris. Murray er klar for kvartfinale mot hjemmehåpet Richard Gasquet, mens Djokovic skulle spilt åttedelsfinale mot spanske Roberto Bautista Agut mandag. Den kampen ble utsatt på grunn av dårlig vær.

Flere utøvere har uttrykt bekymring for zikaviruset før sommer-OL starter, deriblant golferne Rory McIlroy, Danny Willett og Shane Lowry. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.