Tennisstjerne bes oppsøke psykolog

- Jeg er uforutsigbar.

TRENGER HJELP: ATP-ledelsen mener Nick Kyrgios må få profesjonell hjelp for å få kontroll over sitt eget sinn.<br>Foto: AFP/ JOHANNES EISELE / NTB Scanpix
TRENGER HJELP: ATP-ledelsen mener Nick Kyrgios må få profesjonell hjelp for å få kontroll over sitt eget sinn.
Foto: AFP/ JOHANNES EISELE / NTB ScanpixVis mer

Den australske tennisprofilen Nick Kyrgios bøtelegges og trues med åtte ukers utestengelse dersom han ikke går til psykolog.

Det opplyste ATP-tourens ledelse i en pressemelding mandag, og fikk svar allerede samme dag.

Kyrgios går med på å søke psykologhjelp for å slippe de åtte ukene karantene fra ATP-touren.

– Jeg angrer på at tennisåret mitt slutter på denne måten. Jeg forstår ATPs beslutning, og jeg skal bruke tiden til å forbedre meg på og utenfor banen, sier Kyrgios.

Bakgrunnen for straffen er australierens oppførsel i 2.-rundekampen mot Mischa Zverev under Shanghai Masters i forrige uke. Der spilte Kyrgios mildt sagt for halv maskin, og viste med all tydelighet at han ikke hadde noen interesse av å vinne oppgjøret.

21-åringen, som tidligere har vært involvert i flere kontroversielle episoder på tennisbanen, slo ved flere tilfeller ballen i store buer over nettet da han skulle serve. Publikum på tribunen svarte med pipekonsert, og i ettertid ble det antydet at Kyrgios viste manglende respekt for fansen.

– Jeg er uforutsigbar. Jeg skylder dem ingenting, sa tennisprofilen etterpå.

Lang karantene

ATP-ledelsen likte definitivt ikke australierens oppførsel. Mandag ble Kyrgios utestengt i åtte turneringsuker – med start 17. oktober. Karantenen strekker seg fram til 15. januar neste år.

Tennisprofilen kan riktignok slippe unna med tre ukers karantene – dersom han går med på å oppsøke en sportspsykolog eller underkaster seg «en tilsvarende plan godkjent av ATP».

Kyrgios anklages for å ha «oppført seg på en måte som bryter mot idrettens integritet».

Ny bot

Kyrgios ble bøtelagt med 16.500 dollar, tilsvarende 135.000 norske kroner, umiddelbart etter Shanghai Masters. Nå bøtelegges han med ytterligere 25.000 dollar av ATP-touren.

Nick Kyrgios har i flere år vært ansett for å være en av tennissportens aller største talenter, men så langt har 21-åringen skapt mange overskrifter for sin kontroversielle oppførsel.

Australieren er i øyeblikket rangert som nummer 14 i verden.

(NTB)