Madison Brengle krever gigantsum

Tennisstjerne hevder skade skyldes dopingtesting - krever millionsum

Amerikanske Madison Brengle (28) saksøker International Tennis Federation og Women's Tennis Association.

BER OM RESPEKT: Madison Brengle mener spillerne må behandles med mer respekt og verdighet av tennismyndighetene. Foto: Toru Hanai / Reuters / NTB Scanpix
BER OM RESPEKT: Madison Brengle mener spillerne må behandles med mer respekt og verdighet av tennismyndighetene. Foto: Toru Hanai / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Erstatningskravet er ikke fastsatt, men ifølge The Guardian vil det dreie seg om en sum på over 70 millioner kroner.

Madison Brengle, rangert som nummer 83 i verden, hevder hun har pådratt seg skader som følge av gjentatte blodprøver i antidopingsammenheng.

I søksmålet hevdes det at Brengle for to år siden ble diagnotisert med en sjelden tilstand kjent som Komplekst regionalt smertesyndrom type 1, som reagerer ved sprøytestikk.

Svekkelser i armen

Advokaten Peter Ginsberg påstår at tennisorganisasjonene har ignorert klientens diagnose.

- Testene gjorde at hun trakk seg fra turneringer, og har nå resultert i permanent opphovning og svekkelse i armen og hånda hun server med, skriver Ginsberg i en pressemelding.

I et intervju med amerikanske Chicago Tribune påpeker advokaten at Brengle ikke motsetter seg at det skal være et antidopingprogram, men at det må skje på en medisinsk anstendig måte.

- Hun kan gi blod, men hun tolererer ikke sprøyter i blodårene. Hun kan gi blod via et stikk i fingeren. Hun kan gi urinprøver, sier Ginsberg, og utdyper:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer