BRUDD FOR ESSET: Stanislas Wawrinka går gjennom en offentlig skittentøyvask etter at han annonserte at han og kona Ilham skal skilles. Foto: AP Photo/Lionel Cironneau/NTB Scanpix
BRUDD FOR ESSET: Stanislas Wawrinka går gjennom en offentlig skittentøyvask etter at han annonserte at han og kona Ilham skal skilles. Foto: AP Photo/Lionel Cironneau/NTB ScanpixVis mer

Tennisstjerne oppga jobben som skilsmisse-grunn - så kom kona med sin versjon

Offentlig skittentøysvask etter brudd.

(Dagbladet): Tennisstjernen Stanislas Wawrinka skal skilles fra sin kone Ilham. Det bekrefter sveitseren selv på sin egen Facebook-side. Paret har en datter sammen.

30-åringen forklarer på en diplomatisk måte at han og kona hadde det veldig fint så lenge forholdet varte, og at det nå dessverre er over.

«Vi har hatt ti fine år, med oppturer og nedturer som alle par opplever, men noen ganger er livet mer utfordrende enn man skulle ønske», skriver han i pressemeldingen.

Så kommer Wawrinka med en av hovedgrunnene til at det ble slutt -  tenniskarrieren.

«Vi har alltid forsøkt å leve våre liv som et lag og som en familie, til tross for utfordringene vi har møtt i forbindelse med min krevende karriere. Til min fortvilelse er dette ikke lenger mulig», skriver han.

Reagerer Dette avsnittet fikk kona til å reagere. Og ikke lenge etter at Stanislas hadde annonsert bruddet, fikk han konas versjon av saken - servert gjennom media.

«Nei, Stan taper ikke kamper på grunn av vår separasjon, som blir sagt å være smertefull, fordi det har allerede gått fem måneder siden triumfen hans i Davis Cup», skriver hun ifølge sveitsiske Le Matin.

Paret går fra hverandre for andre gang. Det skjedde første gang i 2010, før de fant tilbake til hverandre.

Kritiseres Hun reagerer på at han bruker tennis som unnskyldning for bruddet.

«Nei, turer og turneringer er ikke årsaken til vår separasjon. Dessuten klarer spillere som er høyere enn ham på rankingen å kombinere jobb og familie. Det er hans ustabilitet og ønske om å gjenvinne sin frihet - på alle områder - som er årsaken. Og jeg må innrømme at gjentatte løgner og emosjonelle svik til slutt ødela all tillit jeg hadde til ham.»

Stanislas Wawrinka er forøvrig rangert som nummer ti i verden. Han har vært blant de ti beste i tennissirkuset siden 2010.

Kona kritisere han også for timingen av annonseringen, som skjedde kort tid etter at Wawrinka røk ut tidlig i et par turneringer. Hun mener det er en unnskyldning for at han har spilt dårlig.