Tennisstjernen slår tilbake mot sine katolske kritikere

Ble kastet ut av ungdomsbevegelse etter å ha stilt opp naken.

 OPPGITT:  Polske Agnieszka Radwanska prøver å forklare sine kritikere bakgrunnen for at hun stilte opp uten en tråd i ESPNs «Body Issue». Foto: Reuters / NTB Scanpix
OPPGITT: Polske Agnieszka Radwanska prøver å forklare sine kritikere bakgrunnen for at hun stilte opp uten en tråd i ESPNs «Body Issue». Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den polske tennisstjernen Agnieszka Radwanska er én av idrettsutøverne som stiller uten en tråd i årets utgave av ESPNs «Body Issue».

Bildet av 24-åringen sittende naken på en solstol med tennisballer rundt seg, falt ikke i smak hos en rekke katolikker i hjemlandet.

Mandag kom nyheten om at Radwanska er blitt kastet ut av en katolsk ungdomsbevegelse - og ikke lenger er ønsket som frontfigur for deres kampanje som kalles «Jeg skammer meg ikke over Jesus».

Årsaken for at tennisstjernen ikke lenger er velkommen i ungdomsbevegelsen skal være av moralske årsaker, ble det hevdet.

Slår tilbake Fredag kveld tok Agnieszka Radwanska, som er ranket som nummer fire i verden, til Facebook for å slå tilbake mot de som mener hun har gjort noe umoralsk.

- Bildene er absolutt ikke ment for å støte noen, og de som stempler bildene som umoralske tar ikke hensyn til konteksten i magasinet. I tillegg inneholder ikke bladet noen eksplisitte bilder, skriver tennisstjernen på sin Facebook-side.

Hun forsøker å forklare hva magasinet faktisk går ut på.

 BODY ISSUE: Agnieszka Radwanska lot seg avbilde i ESPNs «Body Issue», her gjengitt i et polsk blad. Foto: AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI / NTB Scanpix
BODY ISSUE: Agnieszka Radwanska lot seg avbilde i ESPNs «Body Issue», her gjengitt i et polsk blad. Foto: AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI / NTB Scanpix Vis mer

- For de som ikke har kjennskap til magasinet, så er ESPN The Body Issue en hyllest av kroppene til verdens beste atleter. Det inkluderer både menn og kvinner, i alle aldre, former og størrelser. Andre atleter som er avbildet inkluderer San Franciscos quarterback Colin Kaepernick, den 77-år gamle golflegenden Gary Player, og OL-gullvinneren i volleyball Kerri Walsh Jennings - under og etter hennes graviditet. Mine tenniskollegaer Serena Williams, Daniela Hantuchova og Vera Zvonareva har alle stilt opp tidligere, skriver Radwanska, som ikke viser tegn til å angre på bildene.

Vil være forbilde Tennisstjernen er sterkt troende katolikk, og er tydelig trist over tilbakemeldingen hun har fått på bildene. 24-åringen forteller at grunnen til at hun stilte opp, var for å kunne være et forbilde for unge mennesker.

- Jeg trener ekstremt hardt for å holde kroppen min i form, og det er det artikkelen og magasinet handler om. Hvis du leser intervjuet, så kan du se at det bare handler om min jobb som atlet, og hva jeg må gjøre fysisk, for å kunne være i stand til å prestere på høyeste nivå.

- Det har blitt foreslått i enkelte aviser at jeg ble betalt for å stille opp. Det stemmer overhodet ikke. Verken jeg eller noen av de andre atletene ble betalt. Jeg sa ja til å delta for å kunne være med på å oppmuntre unge mennesker, og særlig jenter, til å holde seg i form og være sunne, forklarer 24-åringen for sine kritikere.