Tennisstjernen tjener 90 millioner i året etter at hun ble sammen med Rory McIlroy

- Sponsorene elsker Caroline og Rory.

STERNEPAR: Sponsorene elsker Rory McIlroy og Caroline Wozniacki. - De er søte og sympatiske mennesker, sier Wozniackis agent. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK / NTB Scanpix
STERNEPAR: Sponsorene elsker Rory McIlroy og Caroline Wozniacki. - De er søte og sympatiske mennesker, sier Wozniackis agent. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Caroline Wozniacki er rangert som nummer ni på verdensrankingen for damer singles.

Da hun i perioden fra 2010 til 2012 toppen verdensrankingen i 67 uker hadde hun ifølge Forbes et årsinntekt på 13,7 millioner amerikanske dollar, skriver sporten.dk. Det tilsvarer i overkant av 80 millioner norske kroner, og er inkludert både sponsorinntekter og pengepremier.

Tjener mer Selv om Wozniacki har falt på rankingslisten, har inntektene økt. Nå tjener den danske tennisspilleren rundt 15 millioner amerikanske dollar i året, cirka 90 millioner norske kroner.

- Nøkken er forholdet hennes til Rory McIlroy, sier John Tobias, Wozniackis agent til sporten.dk.

- Sponsorene elsker Caroline og Rory. De er søte og sympatiske mennesker. Også er de unge, og begge har toppet verdensrankingen i tennis i og golf. Den miksen har økt inntektene hennes.

Forlenget kontrakter Etter Wimbledon i fjor, hvor Wozniacki røk ut allerede i første runde, forlenget hun sin sponsorkontrakt med Adidas.

- Det var en fantastisk avtale hun inngikk. Det gjorde hennes til deres høyest betalte kvinnelige atlet. Og de har tross alt en avtale med populære Ana Ivanovic. At Rory har en kontrakt med konkurrenten Nike betyr ingenting. I hvert fall ikke i en negativ retning, sier John Tobias.

Han ønsker ikke å opplyse om lengden på kontrakten Wozniacki har med Adidas.

- Det er en hemmelighet, men den er lang.

Tidligere i år forlenget den danske stjernen en lukrativ avtale hun har med klokkemerket Rolex.

- Også den ble økonomisk bedre enn den forrige, sier John Tobias, og legger til at hele «forretningen Wozniacki» går bedre enn noen gang.

- Jeg kan forestille meg at hun er med på WTA-touren i åtte-ni år framover, men uansett hva som skjer, så er hun sikret økonomisk resten av livet. Hun er ikke bare en flott, men også en fornuftig jente. Tilskuerne elsker henne like som sponsorene gjør. Det er mange utøvere som kan lære noe av henne. Hun er imøtekommende, og tar seg alltid tid til å gjøre det sponsorene forventer av henne.

Ute av årets Wimbledon Den danske tennisspilleren røk ut av årets Wimbledon i andre runde etter å ha tapt 2-6, 2-6 for Petra Cetkovska, som er rangert nesten 200 plasser under henne.

- Jeg er skuffet på Carolines vegne, for hun hadde virkelig satset mye på å prestere godt her i Wimbledon, sa treneren etter kampen.