Tennisyndling sparker treneren

Har klatret over 300 plasser på verdensrankingen på knapt et år.

(Dagbladet.no): For knapt ett år siden var skotten Andy Murray totalt ukjent. Nå er han på alles lepper etter at han slo gjennom i gressturneringen i Queens Club i London i juni i fjor.

Han fikk være med i turneringen takket været et wildcard og slo seg fram til åttendelsfinalen. To uker senere imponerte han igjen. Han kom til 3. runde i Wimbledon med nok et wildcard.

Siden i fjor sommer har Murray fått delta i mange store turneringer og han har klatret over 300 plasser på verdensrankingen. Han er allerede spådd å ta over tronen som britenes beste spiller når Tim Henman trekker seg tilbake.

Uenige

I fjor sommmer valgte Murray å samarbeide med tennistreneren Mark Petchey.

Petchey var på det tidspunktet tenniskommentator for Sky Sports, han hadde hjulpet to kvinnelige tennisspillere med råd og han jobbet som ungdomstrener for det britiske tennisforbundet.

Flere var skeptiske til Petcheys kvaliteter med å trene Murray. Nå, 10 måneder senere, er det slutt mellom talentet og treneren. De to bryter med hverandre med umiddelbar virking.

Murray sier at bruddet skyldes at de to har forskjellige meninger om hvordan treningen og spillet bør være.

POPULÆR: Andy Murray er kronprinsen i britisk tennis. Den dagen Tim Henman gir seg vil Andy Murray trolig være beste brite. Unggutten fra Skottland trekker mange tilskuere, selv på trening, som på bildet. Foto: REUTERS/SCANPIX
POPULÆR: Andy Murray er kronprinsen i britisk tennis. Den dagen Tim Henman gir seg vil Andy Murray trolig være beste brite. Unggutten fra Skottland trekker mange tilskuere, selv på trening, som på bildet. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Takker treneren

- Mark har vært en stor del av min suksess og vi har hatt en flott tid sammen. Det har derfor vært en vanskelig avgjørelse å ta, men den er utelukkende basert på mine mulighet til å utviklinge tennisspiller mit videre, sier Murray i en uttalelse.

Han er nå nummer 44 i verden og står uten trener foran høysesongen i Europa.

- Jeg har ikke tenkt på hvem som skal bli min neste trener, men jeg vil bruke god tid til å finne en som kan hjelpe meg med å videreutvikle meg som tennisspiller, sier 18-åringen.

SPARKET: 18-åringen Andy Murray vil videre og mener at hans trener Mark Petchey ikke er den rette til å løfte ham helt opp i verdenstoppen. Petchey står i bakgrunnen og følger Murray på en treningsrunde i Australia tidligere i år.