Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennisyndlingen kles opp av Stella McCartney

- Viktig å se bra ut på banen.

DANSK YNDLING: Caroline Wozniacki stjeler overskriftene i Danmark for tida, etter bragdseirene i US Open. Foto: STELLA PICTURES
DANSK YNDLING: Caroline Wozniacki stjeler overskriftene i Danmark for tida, etter bragdseirene i US Open. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

|||(Dagbladet.no) Danmark rotet i går kveld bort muligheten til å allerede nå sikre seg minst en playoffbillett til neste sommers Fotball-VM. Men det er ikke fotballgutta danskene snakker om i dag.

Det er nemlig tennisyndlingen Caroline Wozniacki (19) som stjeler overskriftene, etter at hun i natt ble den første danske tennisspilleren i en Grand Slam-semifinale.

Der skal hun møte jevngamle Yanina Wickmayer i US Open-semien, og den danske jenta er stor favoritt.

GATEKAMP: Caroline Wozniacki spilte i august en showkamp mot Ana Ivanovic i Toronto-sentrum. Foto: REUTERS
GATEKAMP: Caroline Wozniacki spilte i august en showkamp mot Ana Ivanovic i Toronto-sentrum. Foto: REUTERS Vis mer

Idrettsfamilie
Caroline har polske foreldre, men ble født i Odense hvor familien flyttet da faren Piotr ble solgt til en dansk fotballklubb. Mora Anna spilte på det polske volleyballandslaget og broren Patrik er fotballproff i BK Frem. Det ligger med andre ord i genene å lykkes på idrettsbanen.

19-åringen vant flere store juniorturneringer, blant annet Wimbledon, før hun begynte å slå seg kraftig oppover WTA-rankingen. Hun avsluttet 2006-sesongen på 237. plass, klatret til 60. plass året etter og i fjor tok hun juleferie på 12. plass.

Framgangen har fortsatt i år, og i øyeblikket ligger hun på 8. plass.

OPPTATT AV MOTE: Caroline Wozniacki i sin nye Stella McCartney-kjole. Foto: REUTERS
OPPTATT AV MOTE: Caroline Wozniacki i sin nye Stella McCartney-kjole. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg kan ikke tro at jeg er i en semifinale. Det er rett og slet en fantastisk følelse. Å komme inn på stadion og se at 23 000 tilskuere ser ned på deg. Det er magisk og helt utrolig, sa Caroline ifølge Sporten.dk etter nattas kvartfinaleseier.

Som en ballerina
19-åringen vekker ikke bare oppsikt på centrecourten med sitt fremragende spille, hun får også mye oppmerksomhet takket være designkjolen hun spiller i.

Adidas-sponsede Wozniacki får nå spesialsydde kjoler designet av The Beatles-datter Stella McCartney.

IDRETTSFAMILIE: Caroline Wozniacki har fått inn idretten med morsmelka. Foto: AFP
IDRETTSFAMILIE: Caroline Wozniacki har fått inn idretten med morsmelka. Foto: AFP Vis mer

- Det er viktig for meg å bruke produkter som kombinerer stil med det sportslige. Jeg føler jeg nå har alt det en kvinnelig tennisutøver har drømt om: Det siste innen Adidas-teknologien kombinert med Stellas unike design. Jeg spiller alltid bedre når jeg føler meg bra, så dette er viktig for meg, sier hun til Tennis Week.

- Jeg bruker utstyret for første gang her i US Open. Jeg har selvfølgelig lyst til å se bra ut, men det viktigste er hvordan klærne passer og moteelementet kommer i andre rekke. Alle vil jo se bra ut, men som idrettsutøver er det viktigste at jeg kan prestere i utstyret.

Og når hun nå slår seg opp i US Open, da føler hun seg ikke bare som en tennisspiller.

- Den (kjolen) er veldig feminin. Jeg føler meg litt som en ballerina, sier hun ifølge Tennis X.

KONGELIG BESØK: Tennisprinsessen og kronprins Fredrik under fjorårets OL. Foto: STELLA PICTURES
KONGELIG BESØK: Tennisprinsessen og kronprins Fredrik under fjorårets OL. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Flest seire
I «den hvite sport» er det ikke lenger sånn at alle spiller i hvitt. Gutta slår seg løs i stadig mer fargesprakende tøy og jentene prøver kreative kjoler. Caroline liker utviklingen.

- Tennis er en veldig tradisjonell sport og i alle år har spillerne kledd seg i samme type klær i turneringene. Nå har det delvis endret seg og det er fint å kunne bruke noe annet enn alle de andre, sier hun.

Og at det funker, det er det liten tvil om.

UFATTELIG: Caroline Wozniacki kan nesten ikke tro at han skal spille en Grand Slam-semifinale. Foto: AP
UFATTELIG: Caroline Wozniacki kan nesten ikke tro at han skal spille en Grand Slam-semifinale. Foto: AP Vis mer

Ifølge Sporten.dk har Caroline vunnet 58 kamper denne sesongen, det er mer enn noen andre toppspillere.

Nå kan hun bryte en ny barriere, når hun møter belgiske Yanina Wickmayer (nummer 50 i verden) i semifinalen i New York - en spiller hun kjenner veldig godt.

- Jeg har ikke sett henne så mye i det siste, men vi møtte hverandre mange ganger som juniorer. Jeg tror jeg møtte henne første gang som 12-åring, sier tennisyndlingen ifølge Ekstra Bladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling