Caroline Wozniacki har leddgikt

Tennisyndlingen om sykdomsmarerittet: - Klarte ikke engang å pusse tenner

Leddgikta preget på et tidspunkt Caroline Wozniacki såpass mye at hun vurderte å legge opp.

ÅPEN OM SYKDOMMEN: Den danske tennisyndlingen Caroline Wozniacki. Foto: Edgar Su/Reuters
ÅPEN OM SYKDOMMEN: Den danske tennisyndlingen Caroline Wozniacki. Foto: Edgar Su/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Danske Caroline Wozniacki (28) har lenge vært en av verdens aller beste kvinnelige tennisspillere. Wozniacki er blant de aller største idrettsheltene i Danmark.

I høst fortalte en åpenhjertig 28-åring at hun var blitt diagnostisert med leddgikt. I disse dager er hun forsidepike i det danske motemagasinet Elle, der hun forteller om sykdomsmarerittet.

- På det verste klarte jeg ikke en gang å pusse tennene. Det gjorde så vondt, sier Wozniacki i det store intervjuet, gjengitt i Aftonbladet.

Leddgikt, eller revmatoid artritt, er en kronisk revmatisk sykdom som forårsaker smerter, hevelser og stivhet i leddene, samt utmattelse.

Vurderte å legge opp

Faktisk var det til tider så ille at Wozniacki vurderte å legge opp.

- Først hadde jeg feber og vond hals. Jeg skjønte ikke at det var et symptom på sykdommen. Så fikk jeg smerter i fingre, tær og knær. Også i skulder og armer. Og jeg var sliten hele tiden, sier hun.

Som toppidrettsutøver innrømmer hun at hun ikke hadde forventet å bli syk.

- Jeg trodde ikke det skulle skje meg. Jeg trener mye, spiser sunt og gjør ting som er sunt for kroppen. Men når symptomene var som verst skjønte jeg at dette var noe utenom det vanlige, så jeg bestemte meg for å gå til doktoren, sier Wozniacki.l

Australian Open, årets første Grand Slam, starter for øvrig 14. januar. Wozniacki er med som regjerende mester.

GOD: Caroline Wozniacki er en av verdens beste tennisspillere. Foto:  REUTERS/Edgar Su
GOD: Caroline Wozniacki er en av verdens beste tennisspillere. Foto: REUTERS/Edgar Su Vis mer

Håndterer det

Wozniacki fikk diagnosen i august, men holdt det skjult fram til oktober.

- Du lærer deg til å håndtere det etter noen kamper. Noen dager våkner du opp og du klarer ikke komme deg opp av senga, og du må bare vite at sånn er det, men andre dager er du helt fin. Det føles som du ikke har det, sa Wozniacki til The Guardian.

28-åringen ønsket da å bli en rollemodell for folk med revmatiske sykdommer.

- Jeg vet det er mange mennesker rundt om i verden som kjemper mot denne sykdommen. Forhåpentligvis kan jeg være en de kan se opp til, og tenke at hvis hun får det til, kan jeg også. Vi må bare forsøke å komme sammen og hjelpe hverandre, sier Wozniacki til BBC.

Etter at hun fikk påvist sykdommen, har hun gått på medisiner og fått behandling for å kontrollere symptomene. Wozniacki er trygg på at karrieren hennes ikke vil påvirkes av sykdommen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer