Veronika Stepanova: - Northug er min helt

Tent av Northug-utspill: - Vet du hva?

- Gjør dere klar for mer «Sirkus Stepanova», varsler Russlands nye ankerkvinne Veronika Stepanova (20) overfor Dagbladet. Inspirasjonen henter hun fra Petter Northug.

NY ANKERKVINNE: Veronika Stepanova fra Russland jublet foran Helene Marie Fossesholm og Moa Olsson under 4 x 5 km stafett for kvinner under verdenscupen i langrenn på Birkebeineren skistadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
NY ANKERKVINNE: Veronika Stepanova fra Russland jublet foran Helene Marie Fossesholm og Moa Olsson under 4 x 5 km stafett for kvinner under verdenscupen i langrenn på Birkebeineren skistadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Den russiske juniorverdensmesteren Veronika Stepanova (20) presenterte seg for det norske folk gjennom intervjuene med Dagbladet om blant annet vekt-debatten, hennes store talent og fargerike personlighet tidligere i høst.

En ny russisk langrennsprofil er i ferd med å slå ut i full blomst. På søndag fikk 20-åringen sitt store internasjonale gjennombrudd på seniornivå på verdenscupstafetten på Lillehammer.

Forrige sesongs juniorverdensmester fikk den store oppgaven som Russlands ankerkvinne. Den oppgaven forvaltet hun på best mulig vis da hun slo Helene Marie Fossesholm og Moa Olsson og sikret russisk seier i kampen mot Sverige og Norge.

NYTT STJERNESKUDD: Russiske Veronika Stepanova. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NYTT STJERNESKUDD: Russiske Veronika Stepanova. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det falt i smak hos en av tidenes beste ankermenn, Petter Northug.

- Stepanova er uenig i veldig mye. Det gleder mitt langrennshjerte. Jeg vil ha krig blant langrennsdamene. Jeg vil fyre opp Jelena Välbe og de russiske damene i krig mot Norge og Sverige, slik vi får drama inn mot OL, sa han i TV 2-programmet Petter&Petter, med henvisning til Stepanovas friske uttalelser i Dagbladet i høst.

Stepanova svarer Northug

Når Dagbladet tirsdag formiddag kontakter Veronika Stepanova og nevner Petter Northugs utspill om henne, responderer 20-åringen slik:

- Hvis han med «uenig i veldig mye» mener å uttrykke min ærlige mening, så kan jeg love deg at jeg skal fortsette med det, varsler Stepanova overfor Dagbladet.

INSPIRERER STEPANOVA: Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INSPIRERER STEPANOVA: Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hun forteller videre at hun har blitt advart mot å kritisere norsk langrenn etter uttalelsene i Dagbladet tidligere i høst.

- Jeg har allerede blitt informert om at min personlige merkevare i Norge kan lide hvis jeg fortsetter å kritisere norske skiløpere for holdninger de inntar. Men vet du hva? Du må ta meg som jeg er, sier den russiske 20-åringen.

- Der jeg ser hykleri, vil jeg si ifra om det. Der jeg ser god sportsånd, vil jeg hylle det, forteller Stepanova.

- Northug er min helt

Russlands nye ankerkvinne legger ikke skjul på at nettopp Petter Northug er et stort forbilde for henne, på flere arenaer.

- Northug er min helt og et lysende eksempel på hvordan man skal håndtere media og publikum, mener Stepanova.

- Jeg vil ikke etterlikne noen av handlingene hans, men Instagram-kontoen hans er til inspirasjon for meg.

Hun legger til:

- Gjør dere klar for mer «Sirkus Stepanova»!

KLART SVAR: Det russiske supertalentet Veronika Stepanova ga følgerne sine et tydelig svar. Video: stepanova_nika01 / instagram Vis mer

Tok prat med Fossesholm

Søndag slo hun Helene Marie Fossesholm med en langspurt på verdenscupstafetten på Lillehammer.

Men stemningen mellom dem er god, forteller Stepanvoa.

- Helene og jeg er gode venner, og vennskapet vårt vokser. Vi skal kjempe mot hverandre i løypa og være bestevenner utenfor dem, sier Russlands nye langrennsess til Dagbladet.

I går tok hun en prat med Fossesholm mens de trente sammen i Davos, hvor kommende helgs verdenscuprenn går av stabelen.

GOD STEMINING: Veronika Stepanova og Helene Marie Fossesholm hadde en god prat i Davos på trening i går. Foto: Privat
GOD STEMINING: Veronika Stepanova og Helene Marie Fossesholm hadde en god prat i Davos på trening i går. Foto: Privat Vis mer

- Hva snakket dere om?

- Alt fra TikTok til utdanningssystemene i Norge sammenliknet med Russland. Og alt imellom, sier Stepanova.

Hun ble tatt opp på Russlands elitelandslag etter gullet på 5 kilometer fristil i junior-VM i Vuokatti forrige vinter.

Å gå rett inn som ankerkvinne for Russland sammen med sine langt mer meritterte lagvenninner, preget imidlertid ikke nervene hennes.

- Jeg er sjelden nervøs. Alt gikk etter planen. Jeg var klar for alt, både fysisk og mentalt, forteller hun om stafettsuksessen på norsk snø.

Stepanova er en del av treningsgruppa til Egor Sorin.

- Før start sa han at jeg skulle tenke på den russiske nasjonalsangen og det russiske flagget som motivasjon. Jeg ga alt for landet mitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer