Tent av Valencia-suksess

Rosenborgs 3-1-seier over Start på bortebane viser at John Carew (20) endelig er tilbake i gode mesterliga-takter. Det takker han Champions Leage-suksessen til Valencia for.

John Carew visste han hadde skrevet under for en god klubb da han signerte sin personlige kontrakt med Valencia 10. april - men selv Carew må innrømme at han er overrasket over hvordan de har knust storheter som Lazio og Barecelona på veien til Champions League-finalen i Paris 24. mai.

- Suksessen til Valenica tenner og motiverer meg. Den ekstra energien de positive opplevelsene har gitt meg gjør at jeg hever meg ekstra, sier John Carew.

- Trenger meg

Og 20-åringen snakker ivrig når han tenker høyt om det som venter ham i Spania.

- Det kan bli veldig bra. De har behov for en type som meg, som har fart og er god i lufta. Spesielt hodestyrke er et stort savn i Valencia, sier Carew.

20-åringen - som har vært under et voldsomt press det siste halvåret - lyste av glede, energi og humør både før, under og etter kampen mot Start i går.

- Vant som han ville

- Jeg kjenner at storformen er på vei. Da drar jeg meg fri i duellene allerede fra kampstart. Tidligere har jeg brukt tid på å komme i gang, sier Carew.

I går så det ut som om Start-spillerne var vettskremte da kolossen brøytet seg fram.

RBK-trener Nils Arne Eggen sa det slik:

- Carew vant de duellene han ville. Han var ikke til å stoppe.

Foran 1-0 scoringen innrømmer Carew at han handset, men da dommeren ikke blåste raste han ned mot dødlinja og la perfekt inn på pannebrasken til Morten Knutsen.

1-0.

Våken og på hugget dundret han selv inn nummer to etter et klassisk RBK-angrep: Sørensen kommer rundt på flanken og finner en ledig Carew i boksen.

To kamper igjen

At han ikke scoret på et par feite målsjanser til, skal reaksjonssterke Espen Johnsen i Start-målet ha æren for.

Nå gjenstår to kamper i RBK-trøya for Carew. Så er det EM - hvis han blir tatt ut i troppen - og en kjapp sommerferie før oppkjøringen starter i Spania i begynnelsen av juli.

Spissen nekter å akseptere at han er fratatt 1-0 målet mot Odd sist onsdag, fordi ballen går i mål via en Odd-spiller. Ifølge NFF har Carew sju eliteseriemål denne sesongen. Carew står på at han åtte.

- Jeg vil nok spørre NFF om en begrunnelse, for den ballen ville uansett gått i mål. Da er det ikke offside, mener Carew.

For det målet er viktig for Carew: Han har som målsetting å score ti mål på de ti kampene han spiller for RBK i år.

Derfor lover han mer godteri i de to siste kampene.

SCORER Det begynner å lukte velsmurt scoringsmaskin av John Carew to RBK-kamper før slutt.