- Tent på å spille Norge opp i A-VM

Med ett mål og fire assists mot gamleklubben Vålerenga viste Espen Shampo Knutsen at han er i kanonform.

-  Nå er jeg tent på et nytt SM-gull og på å spille Norge opp i A-VM, sier Shampo til Dagbladet etter gårsdagens firemålsseier.

I B-VM møter vi Japan, Polen, England, Ungarn og Kina.

-  Pigg og skadefri

Årets B-VM måtte han stå over grunnet skade. Nå er Djurgården-senteren skadefri, og klar for OL-kvalifiseringene i november og februar og B-VM i Ungarn til våren.

-  Jeg er pigg i beina, og har lyst til å være med på alt. Nå går det slag i slag framover med kamper mot Storhamar i kveld og Färjestad fredag. 21. september er det seriepremiere i Elitserien mot Södertälje hjemme i Globen, sier Shampo.

FAKTA

Treningskamp
Vålerenga-Djurgården 2-6 (1-4, 1-1, 0-1)

Mål: 0-1 Espen Knutsen (3.34), 0-2 Jimmie Ölvestad (4.47), 0-3 Fredrik Bremberg (5.21), 0-4 Ronnie Pettersson (8.33), 1-4 Jari Kesti (19.19), 2-4 Øystein Olsen (23.22), 2-5 Daniel Fernholm (30.00), 2-6 Marcus Kristoffersson (43.12)

Tilskuere: 2 573

-  Får en knallsesong

Djurgården-trener Niklas Wikegård spår hockeystjerna fra Vålerenga en knallsesong, både i serien og på landslaget.

-  Espen er lettere i kroppen enn da han spilte i NHL, veldig inspirert og i god form. I går var han bestemann på isen. Jeg tror han vil gjøre en kanonsesong, og vurderer ham som en av Elitseriens beste spillere, sier Djurgården-treneren.

Åpnet ballet

Bare 3 minutter og 34 sekunder var spilt da Shampo åpnet ballet på Jordal Amfi. Etter 8.33 sto det 0-4 på tavla.

-  Vålerenga fikk en fryktelig dårlig start, men kom seg etter hvert. Selv om det ble et klart tap i går, tror jeg laget vil kjempe om NM-gullet sammen med Storhamar og Stjernen, sier Shampo.

Sto over treningsleir

Tidligere i høst har han bare spilt én kamp - mot Almtuna.

-  Treningsleiren på Åland sto jeg over grunnet strukket leddbånd i kneet. Nå er alt bra igjen, sier Amfi-helten etter kampen.

Før han kom seg inn i garderoben, var han jaget vilt av horden av autografjegere. Alle ville ha signaturen til Norges mest populære hockeyspiller. I går hadde han alt: Røntgenblikket, elegante finter, skreddersydde pasninger og smarte skudd.

-  Må ha god målvakt

-  Espen kommer helt sikkert til å være blant de beste spillerne i B-VM. Det viktigste for Norge er likevel å ha en målvakt som spiller bra. Ellers blir det ikke noe opprykk, sier Djurgården-trener Niklas Wikegård.

Vålerenga-keeper Tommy Lund har aldri før opplevd fire baklengsmål på drøyt åtte og et halvt minutt.

-  I begynnelsen var det helt sinnssykt utpå der. Da hang vi ikke med i det hele tatt. Heldigvis tok vi oss inn igjen etter hvert, sier Tommy Lund.

-  Vi hadde for stor respekt, mener Vålerenga-kaptein Erik Ryman.

-  Jeg er fornøyd med 48 minutter av kampen. De første 12 fikk vi så hatten passet. Likevel var jeg ikke spesielt imponert av Djurgården. Som antatt topplag i Elitserien bør de være fire mål bedre enn oss. Det synes jeg ikke de var i går, sier Vålerenga-trener Knut J. Stubdal.

SHAMPO-SHOW: Med ett mål og fire asssists var Espen Shampo Knutsen banens store spiller og jaget vilt av fansen.