Tent på EM

I USA spilte han ingenting - i Frankrike var han med på alt. I går fikk Dan Eggen beskjed om at det kan bli et sluttspill til. Av en trener han bare har snakket med i to minutter. Og som han aldri har spilt for.

Sist fredag spurte jeg Nils Johan Semb om han hadde en Dan Eggen variant i tankene. Det vil si et sjokkerende og overraskende uttak - maken til det Drillo dro fram da han presenterte VM-troppen i 1994. - Det kan fort skje, svarte Semb og smilte.

Og så tok han - akkurat - Dan Eggen.

- I fjor høst og vinter håpet jeg på landskamper, sier Alaves-stopperen til Dagbladet. - Da jeg aldri hørte noe, ga jeg nesten opp. Men håpet har vært der - hele tida. Og så kom det altså en telefon.

Fra Nils Johan Semb.

- Jeg har ikke snakket mye med Semb, sier Dan Eggen. - To minutter tenker jeg. Og jeg skjønner at jeg i utgangspunktet ikke var tiltenkt noen plass.

- Jeg er med fordi det er skader.

To tunge år

Men - og veldig viktig for det Spania-proffen skal overbevise med fra i morgen ettermiddag:

- Jeg er mer sugen enn noen gang på å spille for Norge. Ikke det at jeg har vært lunken før, men jeg har liksom aldri ... Og etter et par år uten orden på noe som helst kunne jeg begynt en ny sesong i dag.

- Jeg er i hvert fall ikke sliten.

Problemene til Dan Eggen begynte omtrent samtidig som Nils Johan Semb tok over Norge.

- I Vigo fikk vi en trener som ikke syntes jeg var noe kul i det hele tatt. Derfor nyttet det ikke der. Og da jeg dro til Alaves, kom jeg med et nyoperert kne. Etter tre bra kamper på rad i oktober ble jeg skadet igjen.

- Mer kne?

- Nei, men en veldig spesiell skade. Jeg vet ikke hva den heter. Men det var en strekk i ræva. En skikkelig strekk som satt helt til langt ut i januar.

Spansk rutine

6. februar var han imidlertid på banen igjen mot Barcelona. To uker seinere møtte han Frode Olsen og Sevilla borte. Men så var det slutt igjen fram til 2. april.

- Ny skade?

- Jeg ble satt ut, sier Dan Eggen. - Jeg var helt frisk, men spilte ikke fotball. Men så kom kampene i april, og de spilte jeg veldig bra. Jeg mener for øvrig at jeg har vært god helt siden jeg ble skadefri i vinter.

I morgen kommer Dan Eggen til Oslo for å bruke Slovakia-kampen til å spille seg rett inn i EM-troppen.

- Jeg håper å få spille, sier han. - Slik jeg ser det må det jo være en grunn til at jeg er tatt ut.

- Nils Johan Semb snakker om din internasjonale rutine?

- Riktig - den gjør meg bedre. Og kanskje det at jeg spiller i Spania kan være et bidrag. Når Norge skal møte Spania, mener jeg.

Sier Dan Eggen til Dagbladet.

TENT JUBLER: Her jubler Eggen sammen med Kjetil Rekdal etter straffemålet mot Brasil i forrige VM.