Tente gullhåpet igjen

ULLEVAAL (Dagbladet): - Nå har vi gullsjanse. Den skal vi gjøre alt for å ta vare på. Det kan være lenge til vi får en slik sjanse igjen, sier Lyn-spissen Helgi Sigurdsson (28) til Dagbladet etter gårsdagens tomålsseier.

Med Rosenborg ett fattig poeng foran er ikke gull lenger noe tabuord i Lyn.

- Det eneste minuset vårt nå, er at Jonny Hansen og Per Egil Swift må sone for gule kort i neste serierunde. Forhåpentlig slår erstatterne til, slik at det går veien også i Sogndal, sier Helgi.

Langtidsskadd

19 minutter før slutt satte han spikeren i Stabæk-kista med hjemmelagets andre scoring. Ni minutter før slutt ba han om å få gå av banen.

- Jeg har vært skadd i fire måneder, og er ennå ikke helt i hundre. 120 minutter onsdag (kvartfinalen mot Stabæk) og drøyt 80 minutter i går gjorde at jeg var dyktig sliten, sier Helgi Sigurdsson.

Per Egil Swift (30) brakte Lyn i ledelsen på straffespark før pause. Også han tror det er mulig å snyte Rosenborg på konfekten.

- I den situasjonen vi er nå, er det klart vi går for det gjeveste. Nå kan alt skje, sier Swift foran serieinnspurten.

- Herlig revansj

Midtstopperkjempen Steven Lustü (31) var best på Ullevaal i går. Onsdag ble han syndebukk etter straffemissen i kvartfinalen mot Stabæk.

- Det var en herlig revansj. Hele laget gjorde en god jobb i går. Selv har jeg fått mye oppbakking etter straffemissen. Selv tror jeg Rosenborg fikser gullet. De hadde uflaks mot Vålerenga sist (1- 1). Men vi skal gjøre alt for å sjenere dem i gullkampen, sier Steven Lustü.

- Helt rå

Lyn-eier Atle Brynestad syntes Lustü var helt rå i går, og er fornøyd med laget sitt - uansett hvilken valør det blir på medaljene til spillerne.

- Det som gleder meg aller mest, er at vi spiller offensiv fotball med framdrift gjennom midtbanen. For hver kamp som går, blir vi et stadig bedre fotballag. Rosenborg leder serien, og er favoritt. Vi har for lengst nådd målsettingen vår og er fornøyd uansett, sier Atle Brynestad.

JUBELGUTTEN: Helgi Sigurdsson tar imot fortjent hyllest.